Search
Close this search box.

Na Ravnah na Koroškem bo poleti potekal kolesarski kamp Vida Peršaka

Julija bo na Ravnah na Koroškem potekal tridnevni kolesarski kamp Vida Peršaka.

Med 12. in 14. julijem ZKŠTM Ravne (Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti) v športnem centru na Ravnah na Koroškem prireja tridnevni kamp gorskega kolesarjenja Vida Peršaka, ki je namenjen mladim, starim med 10 – 18 let. Ob gorskem kolesarstvu bo udeležencem kampa na voljo tudi aktivno preživljanje športnega časa v športnem centru na Ravnah ter ogled mesta in znamenitosti, ob tem pa ne bo manjkalo niti časa za družabne aktivnosti. Nastanjeni bodo v mladinskem hotelu Punkl. Cena prijave znaša 149 € na osebo, udeležiti pa se ga mora minimalno 20 udeležencev.

Da imamo v osrčju Koroške odlične pogoje za veliko športnikov, priča dejstvo, da so Ravne na Koroškem že desetletja znano športno središče Koroške. Občina Ravne je skupaj z železarno Ravne dolga leta z vlaganjem v športni standard zagotovila temelje za zgraditev sodobnega športnega centra, ki se danes ponaša s ponudbo, ki omogoča aktivno ponudbo ne samo domačim športnikom, ampak tudi ostalim športnikom, ki se vedno radi vrnejo v športni park na Ravne.

Športni center, največji na Koroškem, je obdan s čudovito naravo. Na tridnevnem kolesarskem parku, ki se bo odvijal med 12. in 14. julijem 2019 na Ravnah, se bodo kolesarji v spremstvu izkušenih gorsko-kolesarskih vodnikov vsak dan odpravili na zanimivo kolesarsko doživetje. Ture bodo prilagojene izkušnjam in znanjem kolesarjev, potekale pa bodo na različnih gozdnih terenih, ki bodo mladim kolesarjem predstavljale izziv.

Organizatorji želijo z  organizacijo kolesarskega kampa ponuditi mladim obogatene kolesarske užitke in preživljanje aktivnejših počitnic, ki bodo vsebovale vrsto športnih in družabnih aktivnosti. Kolesarski kamp z minimalno udeležbo 20 kolesarjev in kolesark, je namenjen mladim, starim od 10 do 18 let. Cena znaša 149,00 € na osebo, ob prijavi pa je potrebo plačati akontacijo v višini 50 € na osebo. Prijave se zbirajo na telefonski številki 031/648-088 (Tim) ali po elektronski pošti: timi@zkstm.si.

Da ne bo poskrbljeno le za šport, organizatorji ob druženju na kolesih v bike parku Poseka prirejajo tudi različne aktivnosti: organiziran ogled mesta Ravne z ogledom grajskega parka, kolesarjenje do Prežihove bajte, kopanje v mestnem kopališču, obisk kina, družabni večeri – karaoke, dodatne športne aktivnosti na igriščih v športnem centru Ravne, odbojka na mivki, košarka, nogomet, badminton, strokovne delavnice s področja gorskega kolesarstva, kjer boste spoznali osnove tehnike vožnje, osnove servisiranja koles, opremo gorskega kolesarjenja, načrtovanje gorskih tur in uporabo prve pomoči. Nekatere ture bodo popestrili s peš vzponi na bližnje vrhove oz. oglede naravnih znamenitosti.

Udeleženci bodo nameščeni v športnem centru Ravne v mladinskem hotelu Punkl. Hotel Punkl je prvi slovenski mladinski hotel, katerega struktura je zasnovana v skladu z naravnimi danostmi okolice. Vse dni se bodo udeleženci gibali v Geoparku Karavanke, ki je pod Unescovim okriljem in je prvi geopark v Sloveniji in prvi čezmejni park (v Sloveniji in Avstriji). Kolesarili boste tudi na območju, ki je leta 2018 gostilo svetovno enduro serijo, elitno tekmovanje najboljših gorskih kolesarjev sveta.

POGOJI ZA UDELEŽBO

Starost: kamp je namenjen mladim od 10 do 18 let. Kolesarski del programa je prilagojen znanju in pripravljenosti udeležencev. Osnovni pogoj je dobra fizična pripravljenost.
Oprema: udeleženci morajo imeti tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in drugo osebno opremo, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice, kolesarska oblačila). Seznam potrebne opreme bodo udeleženci dobili po prijavi na tečaj.
Omejitve: zaradi kvalitetne izvedbe programa in treningov je število mest omejeno, zato pohitite s prijavo. Minimalno število udeležencev za izvedbo kampa je 20 udeležencev.

CENA 149 €/osebo

Cena vključuje 2-krat polni penzion v mladinskem hotelu Punkl, zaključno kosilo v obliki piknika, uporabo Bike parka Poseka, 2-krat obisk mestnega kopališča, uporabo zunanjih igrišč v športnem centru Ravne, osnovno nezgodno zavarovanje udeležencev, spominsko majico in bidon, spremstvo izkušenih gorsko-kolesarskih vodnikov, spremstvo animatorjev in stroške organizacije. Možna so doplačila (možnost dnevnega bivnja (99€ na osebo), izposoja koles, stroški prevoza na kamp Vida Peršaka, dodatne vstopnine in ogledi.

Več informacij lahko dobite na: Mladinski hotel Punkl, Gozdarska pot 18, 2390 Ravne na Koroškem, na telefonski številki 041/736-638 ali na e-mailu: sasa@zkstm.si in timi@zkstm.si.

Organizatorji si pridržujejo pravice do spremembe cen. Zaradi organizacije je najava obvezna.

VIR: www.punkl.si

Dogodki

Julija bo na Ravnah na Koroškem potekal tridnevni kolesarski kamp Vida Peršaka.