Search
Close this search box.

Na Prevaljah nogometni kamp Hermana Čepelnika zopet navduševal mlajšo generacijo (FOTO)

Tudi v tem letu so se v klubu odločili, da med poletnimi počitnicami za otroke izvedejo tradicionalni nogometni kamp Hermana Čepelnika. Kamp je potekal v času od 26. junija do 30. junija 2023.

Letos so se med Koroškimi klubi za organizacijo nogometnega kampa odločil le NK Korotan.

Zelo so veseli, da so se starši otrok, ki trenirajo v sosednjih klubih odzvali njihovemu povabilu in na Prevalje pripeljali svoje otroke. Koroška je majhna regija, a z veliko in bogato tradicijo v športu, zato je še kako pomembno, da tudi zdajšnjim generacijam s skupnimi močmi, omogočijo športni razvoj in otrokom kar se da približajo nogomet.

Na kampu so imeli 85 otrok različnih starosti (od 4 let do 15 let). Z ekipo trenerjev so za otroke pripravili različne dejavnosti. Kot vsako leto so otroke razdelili v skupine glede na starost in treninge izvedli po krožnem sistemu (po postajah).

Otroci so na postajah razvijali svoje motorične sposobnosti, tehnično znanje in se spoznavali z vso širino nogometa in ostalih iger z žogo. Za otroke so trenerji in pomočniki pripravili različne poligone, gibalne igre, teqball, štafetne igre, osnove rokometa, osnove juda, ragbi in pa seveda igro nogometa, ki je potekala na igrišču, telovadnici in na mivki.

Vsebino postaj so po potrebi prilagodili starosti in razvojni stopnji otrok. Največje veselje je pri otrocih, kot že leta poprej, požela milnica oz. igranje nogometa na milnici. Milnica je dejavnost brez katere njihov kamp ne bi bil pravi.

Otroci izredno uživajo tudi na vodni drči in pa pri škropljenju svojih trenerjev. Lahko bi rekli, da jim »vrnejo« nazaj za kakšen preveč naporen trening.

Vsak dan so otroci dobili malico, ki jo je priskrbel klub in pa njihovi sponzorji. Kamp so zaključili s piknikom za vse sodelujoče na kampu, starše, otroke in pa podpornike njihovega kluba. Poleg hrane in pijače na pikniku ni manjkalo dejavnosti za najmlajše in pa srečelov.

Prodali so kar 258 srečk, ki so vsebovala darila naših sponzorjev in pa glavno nagrado, dres njihovega reprezentanta in kapetana nogometne reprezentance Slovenije Jake Bijola. Končala se je tudi licitacija podpisanega dresa Benjamina Verbiča, ki ga je nosil v nogometnem klubu Dynamo Kyiv.

Ob 90 letnici kluba je vzporedno s piknikom potekala tekma njihovih veteranov, ki so jo odigrali proti mešani ekipi članov NK Korotan, mladincev NK Korotan in pa trenerjev. Veseli so, da so ponovno lahko gledali legende njihovega kluba, ki jim tudi po več letih, ko so zadnjič stopili na igrišče kot igralci, ne manjka kvalitete in znanja.

Vsi v klubu so zelo ponosni, da so kamp izpeljali po zastavljenih ciljih in upajo, da so otroci prvi teden šolskih počitnic uživali z njimi ter v nogometnem duhu, ki ga na Prevaljah ne manjka.

“Še enkrat najlepša hvala vsem trenerjem, staršem, sponzorjem, občini Prevalje in otrokom. Drugo leto se zopet vidimo na kampu Hermana Čepelnika 2024,” je dejal Gašper Mori.


Besedilo: Gašper Mori, vodja kampa.

Fotogalerija

Dogodki

Tudi v tem letu so se v klubu odločili, da med poletnimi počitnicami za otroke izvedejo tradicionalni nogometni kamp Hermana Čepelnika. Kamp je potekal v času od 26. junija do 30. junija 2023.