Search
Close this search box.

Na Koroškem v tem trenutku kar štirje športni kampi

Na Koroškem v tem tednu potekajo trije kampi, kjer lahko mladi športniki izpopolnjujejo svoje veščine in znanje. Na Ravnah in Prevaljah se urijo nogometaši, v Dravogradu pa nogometaši in košarkarji.

Kamp NK Fužinar se je pričel v ponedeljek, zaključil pa se bo v četrtek. Po lanski uspešni izvedbi so se za organizacijo kampa, kjer mladi nogometaši preživljajo dneve med 9.30 in 18.30, odločili tudi letos, udeležilo pa se ga je okoli 80 otrok. V času trajanja kampa jih bo obiskal selektor nogometne reprezentance Tomaž Kavčič, v času med treningi pa se bodo med drugim odpravili tudi na mestno kopališče.

FOTO: Robert Koren, Facebook

V Dravogradu se je istočasno začel Nogometni kamp Roberta Korena, kjer svoje nogometno znanje nadgrajuje okoli 40 otrok. Na vseh treningih je z njimi nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, ki budno spremlja njihov napredek in jih pri tem usmerja. Že prvi dan jih je obiskal igralec NK Maribor Marko Šuler, ki je svoje prve nogometne korake napravil prav pod okriljem dravograjske nogometne šole. V naslednjih dneh jih bodo obiskali še drugi znani nogometaši. Kot darilo so vsi udeleženci prejeli svetlomodre Nike drese, septembra pa jih bo organizator peljal tudi na ogled tekme slovenske reprezentance.

Na Prevaljah se je prav tako včeraj začel Korotanov nogometni kamp, kjer v 7 skupinah pridno trenira kar 85 otrok.

FOTO: Koroški poletni kamp, Facebook

Športni kamp z najstarejšo  tradicijo pa je Koroški poletni kamp, ki letos poteka že enajstič, na njem pa se urijo mladi košarkarji. Letos je ga je udeležilo 74 otrok. Od obeh nogometnih se med drugim razlikuje po načinu izvedbe, saj fantje in dekleta tam tudi prenočujejo. Za nekaj dni med 23. in 27. junijem so se v prikupne otroške spalnice prelevile učilnice OŠ Neznanih talcev Dravograd, otroci pa v tamkajšnji telovadnici tudi trenirajo. Treninge imajo tudi v dvorani Špic D in na zunanjih igriščih, večere pa preživljajo ob zabavnih dejavnostih in medsebojnih košarkarskih tekmah.