Search
Close this search box.

Na Koroškem potrdili: Nihče ne more vaditi namesto mene!

Tudi v Šentjanžu pri Dravogradu so na prvo nedeljo v septembru predstavniki različnih generacij dokazali, da ni ovir za aktiven življenjski slog in prijetno druženje. V družbi voditelja in motivatorja Marka Potrča ter športnega strokovnjaka Jana Kovačiča so preživeli aktivno popoldne ter naredili nekaj za svoje telo in boljše počutje. 

Z majhnimi koraki do dobrega počutja

Na Koroškem se zavedajo, da mora biti dobro počutje visoko na seznamu želja vse življenje. To so na nedeljskem dogodku dokazil tudi najmlajši. Vsi so se v družbi Marka in Jana podali na tekaško preizkušnjo v okolici. Vito, ki ima 4 leta in prihaja iz Dravograda, je po vadbi povedal: »Ja, fino je bilo. Kar pretekel sem, zdaj grem pa v Ljubljano na maraton.« Njegova sokrajanka Žana, ki je stara 10 let, pa je dodala: »Videli smo reklamo in radi tečemo. V živo sta Marko in Jan fajn

»Nihče ne more vaditi namesto mene«

Nekateri so se vadbe udeležili z namenom nadgradnje klasičnega treninga in priprave na maraton v Ljubljani. Želeli so izvedeti, kaj svetujeta ambasadorja projekta Marko in Jan, drugi so prišli predvsem zaradi druženja. 64-letni Jože iz Dravograda je povedal, da je sicer pohodnik, a je prišel na tekaško vadbo, da vidi, kako bo. Sabina iz Mežice, ki ima 54 let, pa je zase in za družbo, s katero se je dogodka udeležila, v smehu povedala: »Vse nas zanima, povsod moramo biti«. Glede na prijetno vzdušje, ki je vladalo na treningu, bi za vse prisotne lahko rekli, da so podobnega mnenja, kot pomenljiv napis na tekaški majici, ki jo je na tokratnem treningu nosil Jan Kovačič: »Nihče ne more vaditi namesto mene

Trening za vse generacije

Po ogrevanju z dinamičnimi razteznimi vajami in tekaško abecedo je Jan predstavil osrednjo temo dogodka na Koroškem – pogovorni tek. Nato so se udeleženci podali na tek po okolici. Trening je kljub nedeljski uri, ob kateri se marsikdo že pripravlja na obveznosti novega tedna, potekal v dobrem in sproščenem vzdušju. Korošci so dokazali, da je takšno preživljanje poznega nedeljskega popoldneva tudi eden od načinov za sproščen zaključek vikenda in uspešen prehod v prihajajoči teden. Vadba, ki je bila namenjena vsem generacijam in različno aktivnim posameznikom – tako začetnikom kot tudi tistim, ki se že sami športno udejstvujejo, je v Markovi in Janovi družbi minila prehitro. Po tekaškem delu je sledilo še prijetno raztezanje, ohlajanje ter pogostitev z vodo, sadnimi smutiji, izotoničnimi napitki, sadjem ter energijskimi ploščicami.

Karavana prihaja v prestolnico

Ambasadorja med 17-tedenskim programom v sklopu akcije 1, 2, 3, GREMO! z vadbami gostujeta po Sloveniji. Led sta prebila v Beli krajini, nadaljevala na Obali, Gorenjskem in Koroškem, sedaj prihajata v prestolnico. V Ljubljani se bomo družili v nedeljo, 16. septembra. Glavna tema dogodka, ki bo potekal pred HOFERjevo poslovalnico na Cesti na Brdo, bo intervalni trening.

Akcijo bodo zaključili združeni v dobrodelnosti

Vse do 28. oktobra bosta Marko in Jan h gibanju spodbujala na spletni strani 123gremo.si in na dogodkih v Ljubljani, Murski Soboti, Novi Gorici ter Mariboru. Na največjem slovenskem tekaškem prazniku v prestolnici pa bo akcija dosegla svoj vrhunec. Z vadbo po programu se lahko vsi sodelujoči namreč udeležijo ene od razdalj na oktobrskem maratonu v prestolnici. Obenem bo to tudi priložnost, da smo skupaj dobrodelni. Za vsak pretečeni kilometer v majici 1, 2, 3, GREMO! na maratonu v Ljubljani bo HOFER namenil 10 centov za otroke pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Kako do majice, lahko preverite na spletni strani projekta. Vsak kilometer pomaga na poti do lepšega jutri in do boljšega počutja.

Dogodki