Search
Close this search box.

Na EP v krosu v Brnu tekmujeta tudi Rok Naglič in Teo Pečnik

Zmagovalci štafetne dirke Švicarji, Slovenci 12.

V Brnu na Češkem poteka te dni evropsko prvenstvo v krosu. Med 461 prijavljenimi kolesarkami in kolesarji iz 32 držav je tudi osem Slovencev, med njimi sta tudi Slovenjgradčan Rok Naglič in Prevaljčan Teo Pečnik.

Udeleženci tekmovanja se bodo med seboj pomerili v olimpijskem krosu, krosu na izpadanje in štafeti mladinskih in članskih kategorij (dodatno so na prvenstvu še dirke veteranskih kategorij masters).

Štiridnevno prvenstvo se je z dirko štafet začelo včeraj, 25. julija, ko so slavili Švicarji, drugi so bili Italijani, na tretje mesto pa so se uvrstili Danci. Slovenska ekipa, ki so jo sestavljali Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing), Matevž Govekar in Jakob Klemenčič (oba MTB Črni Vrh nad Idrijo) ter Korošec Rok Naglič (Calcit) in Domžalčanka Vita Movrin (Energija), je zasedla 12. mesto med 17 uvrščenimi reprezentancami.

Slovenska ekipa:

  • Tanja Žakelj – članice elite
  • Vita Movrin – članice do 23 let
  • Tamara Homar – mladinke
  • Rok Naglič – člani elite
  • Matevž Govekar – člani do 23 let
  • Jakob Klemenčič – mladinci
  • Teo Pečnik – mladinci
  • Blaž Žle – mladinci

Kot je pred prvenstvom dejal slovenski selektor, glavni trener MTB kluba iz Črnega Vrha nad Idrijo, Matjaž Budin, največ pričakuje od najbolj izkušene, dvakratne evropske prvakinje in dvakratne olimpijka, Tanje Žakelj ter mladinca Jakoba Klemenčiča.

Danes, 26. julija, je na vrsti kros na izpadanje, ki bo minil brez Slovencev. V soboto se bodo pomerile mladinke, mladinci in mlajše članice, v nedeljo pa mlajši člani ter člani in elitna skupina članic.

Spored prvenstva: Petek ob 16.45 eliminator. Sobota olimpijski kros, ob 10. uri mladinke, ob 12. uri mladinci, ob 15. uri članice U23. Nedelja olimpijski kros, ob 9.30 člani U23, ob 12. uri članice elite, ob 15. uri člani elite.

Vir: MTB, Ekipa

Dogodki

Zmagovalci štafetne dirke Švicarji, Slovenci 12.