Search
Close this search box.

Na ekipnem državnem prvenstvu v badmintonu najboljši OŠ Koroški jeklarji in Gimnazija Ravne

Včeraj, 4. aprila 2024, je v Lendavi potekalo državno ekipno tekmovanje v badmintonu, katerega so se udeležili tudi tekmovalci iz Koroške.

V Lendavi je potekalo ekipno državno prvenstvo v badmintonu za OŠ in srednje šole. V Lendavo, ki je znano tudi kot najvzhodnejše mesto v Sloveniji, se je napotilo ogromno število koroških igralk in igralcev badmintona, ki so zastopali štiri osnovne šole (OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem, OŠ Franja Goloba Prevalje, Druga OŠ Slovenj Gradec, OŠ Brezno-Podvelka) ter dve srednji šoli (Gimnazija Ravne na Koroškem, Šolski center Slovenj Gradec).

Na Koroško so se vrnili z dvema bronastima medaljama, ki sta ju osvojili OŠ Koroški jeklarji in Gimnazija Ravne na Koroškem v konkurenci srednjih šol.

OŠ Koroški jeklarji je na ekipnih državnih prvenstvih osvojila že drugo bronasto medaljo. Prvič natančno pred dvema letoma, kar je bila sploh prva koroška ekipna medalja na šolskih DP v badmintonu. Tokrat so učenci in učenke pod mentorstvom športne pedagoginje Cvetke Praznik ponovili ta uspeh. V izenačenih tekmah v predtekmovanju se jim je uspelo prebiti vse do polfinala, kjer so bili boljši le domačini iz Lendave. V tekmi za tretje mesto je Jeklarjem uspelo premagati OŠ Mengeš in nekoliko presenetljivo, a popolnoma zasluženo osvojiti bronasto medaljo. OŠ Koroški jeklarji so zastopali: Arijalda Mustafić, Evita Lever, Sara Večko, Miha Kozlar, Maks Andrej Erjavec in Julijan Cifer.

V konkurenci licenciranih ekip sta se do četrtfinala uvrstili tudi še ostali dve ekipi s Koroške, in sicer Druga OŠ Slovenj Gradec in OŠ Franja Goloba Prevalje. Prevaljčani so sploh prvič imeli ekipo, s katero so se najprej odrezali na področnem tekmovanju, na državnem prvenstvu pa so se zavihteli vse do četrtfinala, kjer so bili nato od njih boljši igralci iz OŠ Kungota.

Med nelicenciranimi ekipami je Koroško zastopala OŠ Brezno-Podvelka, ki so izpadli v predtekmovanju.

Ekipni državni naslov je osvojila ekipa DOŠ Lendava pred OŠ Kungota in OŠ Koroški jeklarji Ravne na Koroškem. Med nelicenciranimi ekipami je državni ekipni naslov pripadel OŠ Miška Kranjca Ljubljana, srebrno medaljo je osvojila OŠ Žužemberk, tretji so bili igralci iz OŠ Razkrižje.

Z bronastim odličjem so se domov vrnili tudi dijaki in dijakinje, ki so zastopali Gimnazijo Ravne na Koroškem in sicer: Izabela Lever, Bela Oder, Nastja Proje, Aljaž Mlekuš, Vito Cifer in Nitai Tarkuš, kar je prva medalja za Gimnazijo Ravne v badmintonu na ekipnih šolskih državnih tekmovanjih! Ekipni državni naslov je osvojila Gimnazija Novo mesto pred DSŠ Lendava.

Čestitke Viti Cifer in Izabeli Lever, ki sta edina medaljo osvojila tako na ekipnem za OŠ (leta 2022 za OŠ Koroški jeklarji) in na ekipnem za srednje šole.

Čestitke vsem tekmovalcem za njihovo borbenost in doseganje odličnih rezultatov.

Vir: Ravne.si

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Včeraj, 4. aprila 2024, je v Lendavi potekalo državno ekipno tekmovanje v badmintonu, katerega so se udeležili tudi tekmovalci iz Koroške.