Search
Close this search box.

Člani AK Slovenj Gradec do treh bronastih medalj na državnem prvenstvu v krosu

Danes, 23. 3. 2019, je v organizaciji Atletskega kluba Velenje potekalo prvenstvo Slovenije v krosu za vse kategorije. Tekmovanje je potekalo na travnatih površinah ob velenjski plaži, osrednje dogajanje pa se je odvijalo ob kampu Jezero. Na tekmovanju so sodelovali tudi atleti in atletinje AK Slovenj Gradec, ki so ponovno dosegli vrhunske uvrstitve.

Najprej so se v teku na 500 m pomerila dekleta (U12). V omenjeni kategoriji so iz AK Slovenj Gradec med 55 dekleti tekle Uma Grešovnik, Lara Gros, Ajda Hovnik Krivec, Naja Leskovec, Jerneja Lužnik, Naja Zbičajnik, Hana Svečko in Ema Obu, ki je v cilj pritekla dvanajsta ter prva med tekmovalkami AK Slovenj Gradec.

Foto: AK Slovenj Gradec

Odlično so se odrezali tudi Anže Lenart, ki je tekel v skupini dečkov U12 ter Lana Potočnik (14), Timotej Klemenčič (U14) in Melina Kelaidis (U16). 

Foto: AK Slovenj Gradec

Nakar so prišli na tekmovanju na svoj račun najboljši tekači in tekačice AK Slovenj Gradec. Aleksej Klemenčič, ki je tekel na 1500m, je že takoj po štartu zavzel pozicijo v vodilni ekipi tekačev in se na koncu v hitrem finišu uvrstil na 3.mesto. Odlično je tekel tudi Urban Prošt, ki je zasedel sedmo mesto. Sledil je 3000m kros v konkurenci članov in nova bronasta medalja, ki jo je osvojil Jaka Pogorevc. Kot zadnja tekmovalka AK Slovenj Gradec je štartala Zala Sekavčnik na 3000m dolgi progi in si tudi ona priborila bronasto medaljo.

Atletska zveza Slovenije je na koncu najboljšim podelila tudi priznanja. Trije najbolje uvrščeni atleti v posamezni kategoriji so prejeli medalje. Zmagovalna ekipa v vsaki kategoriji plaketo z napisom KROS 2019 – Ekipni prvak (»ime kategorije«). Vseekipni prvak, ločeno za moške in ženske kategorije, pa je prejel naziv VSEEKIPNI PRVAK – KROS 2019 in pokal AZS v trajno last.

Iskrene čestitke vsem.

Vir: AK Slovenj Gradec, AZS