Search
Close this search box.

Na državnem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem zelo uspešni učenci OŠ Mislinja in Podgorje (FOTO)

V sredo je v Velenju potekalo področno prvenstvo osnovnih šol v streljanju z zračnim orožjem, katerega so se udeležili tudi tekmovalci iz Osnovne šole Mislinja in Podgorje.

Tekmovalci so zelo uspešno zastopali omenjeni osnovni šoli, saj so v vseh kategorijah v katerih so nastopili posegli na sam vrh.

Mlajše učenke:

V kategoriji mlajše učenke je bilo zelo napeto. Teja Mencinger je z rezultatom 174 krogov osvojila odlično 2. mesto. Manca Felle pa je z rezultatom 166 krogov dosegla 4. mesto.

Mlajši učenci:

Tudi v kategoriji mlajši učenci so bili zelo uspešni. Učenec Podružnične osnovne šole Dolič Jure Glažar je premagal vso konkurenco in z rezultatom 176 krogov dosegel 1. mesto. Z rezultatom 168 krogov je na 4. mestu končal Anže Jakopič, z rezultatom 146 krogov pa je 9. mesto dosegel Gal Štinjek, 11. mesto z rezultatom 142 krogov Oskar Erjavec, 12. mesto z rezultatom 138 krogov pa Tjan Jakob in 14. mesto z rezultatom 136 krogov Tine Tasič.

Tudi starejši učenci in učenke, ki so prav tako pokazali odlično pripravljenost so na državnem prvenstvu posegli po vrhunskih uvrstitvah.

Starejši dečki:

V kategoriji starejši dečki je z rezultatom 176 krogov odlično 3. mesto dosegel Anže Vodenik, le mesto za njim je z rezultatom 175 krogov končal Vid Hatunšek. 7. mesto je z rezultatom 170 krogov dosegel Aljaž Orličnik in 10. mesto z rezultatom 150 krogov Lenart Cvikl.

Učenci in učenke so na državnem prvenstvu posegli na sam vrh.

Ekipno:

Ekipno so mlajše učenke in učenci v sestavi Mencinger, Felle in Glažar premagali vso konkurenco in osvojili 1. mesto, prav tako pa so v kategoriji starejši dečki so ekipno 1. mesto osvojili učenci Osnovne šole Mislinja v sestavi Hatunšek, Vodenik in Orličnik. 

Naj spomnimo, da so strelišče v Doliču lani oktobra v celoti prenovili. Koliko dela je bilo opravljenega in kakšno je strelišče z novo podobo preverite TUKAJ.

VIR: SD Dolič