Search
Close this search box.

Na 5. Miklavževem teku po CIK-CAKU odločale sekunde, zmagovalec pa … (FOTO)

V organizaciji Mladinskega sveta Ravne na Koroškem je v soboto, 7. decembra 2019, potekal že 5. Miklavžev tek po CIK CAKU na Ravnah na Koroškem. Tekmovalci so morali premagati 150 stopnic v dveh tekih. Zmagovalec je bil tisti, ki je v seštevku obeh tekov dosegel najhitrejši čas.

Letošnji tek sicer ni prinesel novega absolutnega rekorderja, je pa absolutna zmaga odšla v Avstrijo. Josef Eder je s časom 0:58:44 samo za tri stotinke zaostal za absolutnim rekordom teka, katerega še vedno nosi Rene Sluga (0:58:42) iz leta 2018. Drugi absolutno je bil Anže Bahč (1:00:08) z Raven na Koroškem, tretji čas absolutno pa si je pritekel Matic Rutnik.

Med ženskami absolutno je najboljši čas dosegla Jasmina Klančnik s časom 1:19:48, druga je bila Ana Vita Verneker iz Koroškega atletskega kluba (1:20:88), tretja pa Ivana Vučetič (1:26:15), prav tako iz Koroškega atletskega kluba.

Letos so uvedli tudi nagrado za najstarejše in najmlajše tekmovalce. Najmlajša tekmovalca sta bila Julija Ovčjak (2012) in Jure Knez (2010) ter najstarejša Anica Jurak (1951) in Ante Bilobrk (1946).

Od vsega začetka organizatorji dobro sodelujejo s Slovensko vojsko, katere pripadniki se vsako leto udeležijo dogodka. Letos je bil med nami tudi svetovni prvak v padalstvu in pripadnik Športne enote Slovenske vojske Matej Bečan.

Za izvedbo dogodka se zahavljujejo pokroviteljem: Občini Ravne na Koroškem, ZKŠTM Ravne na Koroškem, Slovenski vojski in Maxximum shopu Ravne. Zahvala pri organizaciji gre tudi PGD Ravne na Koroškem, Koroškemu medgeneracijskemu centru ter moderatorju Primožu Moriju Mimiju.

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem