Search
Close this search box.

Mladinci RK Slovenj Gradec 3. najboljša ekipa v Sloveniji

Mladinci RK Slovenj Gradec so to sezono odigrali več kot odlično, kar 3. mesto tudi rezultat njihovega trdega dela.

Po letu 2005, ko so mladinci slovenjgraškega rokometnega kluba osvojili naslov državnega prvaka je v mestu miru ponovno spisana zgodovina. Generacija rojena le leto pred osvojitvijo naslova takratne zlate selekcije se po 19 letih veseli nove prvoligaške medalje.

Mladi rokometaši so se pod vodstvom trenerja Martina Podstenška in pomočnika Roka Krevsa med najboljšo trojico zavihteli s štirinajstimi zmagami in osmimi porazi. Prvaki so postali Celjani, srebro pa je pripadlo igralcem Velenja.

Sezono so mladi bojevniki začeli odlično in po nekaj odigranih krogih močno zaostrili konkurenco za najvišja mesta. V nadaljevanju prvenstva je sledil srdit boj z rokometaši Celja, Velenja in Iga. V skupnem seštevku je bilo končnih 28 osvojenih točk dovolj, da lahko Slovenj Gradec slavi novo prvoligaško medaljo!  

Trener ekipe, Martin Podstenšek je ob osvojitvi naslova dejal: »Čestitam vsem v klubu: mojim fantom, pomočniku Roku Krevsu, klubskim akterjem in navijačem. Vsem bi se rad zahvalil za korektnost, trud in energijo, ki so jo vložili, še posebej ekipi, ki je vložila zadnje atome moči. Enako lahko čestitam tudi sebi, saj sem dal od sebe največ, kolikor sem lahko. Naredili smo ogromno stvar, kar se tiče mladinskega pogona najboljšo v zadnjih 19 letih. Ostali smo v ligi, si zagotovili igranje med prvoligaši tudi v prihodnji sezoni in prvenstvo zaključili na visokem 3. mestu. Bolj kot rezultati, so me navduševale dobre igre, ki smo jih pokazali in napredek. Do konca prvega dela smo se dvigovali in končali na dobrem drugem mestu. V nadaljevanju smo imeli nekaj težav s poškodbami ključnih igralcev in posledično se je zgodil padec v formi. Fantje so postali prava ekipa, saj se zelo dobro razumejo tako na igrišču kot izven njega. Trud, odrekanje in dobro delo so poplačani.”

Prav tako je kapetan ekipe, David Klemen pohvalil ekipo: »Vsa čast ekipi, res smo dali vse od sebe, več kot sploh zmoremo in fantom lahko samo čestitam za celo sezono. Naredili smo velike stvari. Marsikdo nam je pred začetkom sezone napovedoval boj za obstanek, mi pa smo si le-tega zagotovili že ob polovici sezone. Verjeli smo vase, v našo filozofijo in tako prišli do željenega uspeha. Želja po uvrstitvi med TOP 3 je bila ogromna. Brez naših zvestih navijačev bi bila pot do medalje bistveno težja. Ko imajo fantje stari 19 oz. 20 let na tekmah tudi po 300 navijačev, je rokomet enostavno poezija. Spisali smo zgodovino in športni javnosti po lanskoletnem zlatu v 2. SML še enkrat dokazali, kdo smo in česa smo v Slovenj Gradcu sposobni. Kot kapetan sem vsekakor ponosen na ekipo, trenerski kolektiv in vse klubske akterje, ki so pripomogli k temu uspehu!«

Čestitkam za njihov uspeh se pridružujemo tudi mi in jim želimo še veliko športnih uspehov.

Vir: RK Slovenj Gradec

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Boštjan
Boštjan
2 mesecev nazaj

Čestitke. Ob takem uspehu bi bilo pa prav, da bi navedli športnike, ki so dosegli ta velik uspeh.

Mladinci RK Slovenj Gradec so to sezono odigrali več kot odlično, kar 3. mesto tudi rezultat njihovega trdega dela.