Search
Close this search box.

Mladinci OK Fužinar v velikem finalu, pomembni zmagi tudi za dečke

Za njihovimi ekipami je tudi tokrat zanimiv teden. Članska ekipa je v sredo gostovala v Mariboru, starejši dečki so si v soboto priigrali dve zelo pomembni zmagi, v nedeljo pa so njihovi mladinci brez praske preživeli polfinalni turnir in se uvrstili v veliki finale.

Članska ekipa je v sredo gostovala v Mariboru, kjer so izgubili s 3:1. Po vodstvu domače ekipe so varovanci trenerja Jemca v tretjem setu odlično odigrali končnico in znižali zaostanek, a so popustili v četrtem delu igre in se iz Maribora vrnili brez osvojenih točk. V soboto jih že čaka domača tekma proti HišiNaKolesihTriglav, še prej pa se bodo v torek ob 19. uri pomerili z mladinci Fužinarja. Odigrana bo namreč tekma 1/8 finala Pokala Slovenije.

Soboto so starejši dečki Fužinarja odigrali turnir 6. kroga 1. lige, pomerili so se proti Korvolley Mislinji in tekmo dobili z 2:1, v drugi tekmi pa so premagali še Šoštanj Topolšico z 2:0. Varovanci trenerja Ježa trenutno zasedajo odlično 3. mesto na lestvici, do konca lige pa jih čaka še en turnir. Tokrat je bil turnir odigran v Kotljah, za Fužinar pa so nastopili: Slatinšek 41 točk, Abraham 21, Merkač 10, Janko 4, Tešić 3, Lozinšek 2, Svenšek, Grobelnik, Hudernik, Saletinger, Čas in Kamnik.

Odlična partija pa je v tem vikendu uspela mladincem Fužinarja, ki v letošnji sezoni še niso okusili grenkobe poraza, saj so prvo ligo končali z desetimi zaporednimi zmagami. Začetek končnice prvenstva in polfinalnega turnirja se sicer ni začel po željah njihovih fantov, ki so v uvodnem nizu prve tekme proti Črnučam naredili preveč lastnih napak, a v sami končnici so bili dovolj zbrani in slavili s 26:24. V drugem nizu pa so fantje dvignili nivo igre in s 25:17 dobili še drugi niz ter s tem tudi tekmo z 2:0. Tekmo med ekipama Šempetra in Triglava so dobili domačini, zato so se fantje nato v tekmi za 1. mesto na turnirju, ki že prinaša vstopnico za finale, pomerili z domačo ekipo. Varovanci trenerja Ježa in pomočnika Hribernika so v tekmo vstopili zelo odločno in motivirano, prikazali odlično igro na servisu ter v blok obrambi in v uvodnem nizu kar s 25:6 odpravili nasprotnika. Dobro igro so potem nadaljevali tudi v drugem nizu, ki so ga dobili s 25:16, se veselili zmage z 2:0 in s tem uvrstitve na finalni turnir najboljših štirih ekip sezone. Za mladince Fužinarja so nastopili: Drevenšek 18 točk, Ručigaj 17, Slatinšek 14, Križanič 12, Zmagaj J. 5, Repnik 4, Skudnik 2, Hribernik, Vučetić, Zmagaj N., Jošt in Maček. Finalni turnir ekipo čaka 10. marca.

Še enkrat vabljeni v torek ob 19. uri na tekmo med mladinci in člani, ki bo vsekakor zanimiva in vredna ogleda.

Vir: OK Fužinar

Dogodki

Za njihovimi ekipami je tudi tokrat zanimiv teden. Članska ekipa je v sredo gostovala v Mariboru, starejši dečki so si v soboto priigrali dve zelo pomembni zmagi, v nedeljo pa so njihovi mladinci brez praske preživeli polfinalni turnir in se uvrstili v veliki finale.