Search
Close this search box.

Mladinci OK Fužinar podaljšali niz zmag

Njihove ekipe so tudi tokrat bile aktivne, soboto so starejši dečki odigrali 3. krog 1. lige in so zabeležili poraz in zmago, članska ekipa je na domačem parketu izgubila proti Triglavu. V nedeljo so 5. krog 1. lige odigrali še mladinci, ki so zabeležili še 10 zaporedno zmago sezone.

Starejši dečki so v letošnji sezoni začeli tekmovanje v 1. ligi s štirimi zmagami, tokrat pa so na domačem parketu zabeležili prvi poraz. V uvodni tekmi turnirja so izgubili proti Korvolleyu z 2:0 (16,24), nato pa so z 2:1 premagali Brezovico (-25,21,12). Varovanci trenerja Ježa trenutno zasedajo odlično 3. mesto v 1. ligi, prvenstvo pa se nadaljuje že šestega januarja prihodnje leto. Tokrat so za Fužinar nastopili: Abraham 29 točk, Slatinšek 26, Merkač 6, Tešić 6, Lozinšek 4, Janko 3, Svenšek, Grobelnik G., Hudernik, Grobelnik N, Kamnik in Čas.

V 13. krogu Sportklub prve odbojkarske lige so se domači odbojkarji OK Fužinar sij Metal iz Raven na Koroškem v derbiju sredine lestvice pomerili z ekipo OK HišaNaKolesih Triglav iz Kranja. Tekmo ekip, ki se neposredno borita za visok položaj na prvenstveni lestvici, so bolje pričeli gostje iz Kranja, ki so izkoristili nekaj nezbranosti v domači ekipi in hitro povedli s 5:2.

Nadaljevanje niza je prineslo boljšo, izenačeno odbojko, ko sta obe ekipi izkoriščali svoj napad in nizali točko za točko ter se izmenjavali v vodstvu. Naslednjo serijo točk je spet osvojila ekipa OK HišaNaKolesih Triglav, ki je z nekaj dobrimi servisi in bloki prišla do občutnejše prednosti ob rezultatu 17:11.

Ko so se odbojkarji Fužinarja približali samo na dve točki zaostanka (18:16) se je nakazovala napeta končnica uvodnega niza. Domačini so nekajkrat nevarno zapretili, a gostje so z zbrano in kontrolirano igro brez težav nanizali še nekaj točk in niz osvojili z rezultatom 25:22. V začetku drugega niza sta obe ekipi začeli v podobnem tempu in ritmu osvajanja točk (5:5), nadaljevanje niza pa je bilo predvsem zaradi napak domačih igralcev povsem v znamenju Kranjčanov (10:5).

Prednost gostov je v nadaljevanju niza iz točke v točko samo še naraščala in ob rezultatu 16:8 so igralci iz Kranja povedli z največjo razliko v tem delu tekme. Tako velika točkovna razlika jim je zadoščala za mirno nadaljevanje tekme in niz so s 25: 21 zaključili v svojo korist. V tretji niz so bolje vstopili Korošci, ki so z odločno igro v polju in napadu povedli z rezultatom 6:2. Prednost domačinov ni trajala dolgo, saj so gostje izkoristili nepričakovani padec zbranosti v domači ekipi in povedli z 9:7.

Majhno točkovno prednost so igralci iz Kranja držali tudi v nadaljevanju niza, vse do 17:16, ko so se uspeli odbojkarji Fužinarja približati zgolj na točko zaostanka. Bliže pa jim na današnji tekmi, ki je niso odigrali po svojih najboljših močeh, ni uspelo približati in gostje iz Kranja so zasluženo slavili z rezultatom 3:0 (25:22). Za Fužinar so nastopili: Pušnik 10 točk, Križanič 1, Lednik 1, Robida 13, Ranc, Stojanov 3, Javornik 5, Vučetić 3, Plesec, Podričnik 13, Drevenšek, Zmagaj, Libnik (L), Hribernik (L), trener Aljoša Jemec, pomočnik Žiga Hribernik.

V nedeljo so nastopili še mladinci, ki so tudi tokrat dobili dve tekmi in ostajajo edina neporažena ekipa prvoligaške konkurence. Varovanci trenerja Ježa in pomočnika Hribernika so v prvi tekmi premagali SIP Šempeter z 2:1 (22,-15,9), nato pa še Kočevje z 2:0 (15,19). Za mladince Fužinarja so nastopili: Drevenšek 27 točk, Križanič 19, Slatinšek 9, Ručigaj 8, Zmagaj N. 3, Skudnik 2, Zmagaj J. 1, Repnik 1, Hribernik (L), Jošt (L), Vučetić, Jamnik in Maček. Mladince v sklopu rednega dela 1. mladinske lige čaka le še januarski  turnir 6. kroga, nato pa sledita turnirja končnice.

Mladinsko ekipo v letošnjem letu čaka le še domača tekma 4. kroga Pokala Slovenije, ki bo na sporedu v sredo 20. decembra ob 18. uri. V goste prihaja vodilna ekipa 1B lige Šoštanj Topolšica. Vabljeni.

Vir: OK Fužinar

Dogodki

Njihove ekipe so tudi tokrat bile aktivne, soboto so starejši dečki odigrali 3. krog 1. lige in so zabeležili poraz in zmago, članska ekipa je na domačem parketu izgubila proti Triglavu. V nedeljo so 5. krog 1. lige odigrali še mladinci, ki so zabeležili še 10 zaporedno zmago sezone.