Search
Close this search box.

Mladinci OK Fužinar Metal zaključili pokalne nastope

Tekma četrtfinala Pokala Slovenije med igralci domačega Fužinarja in igralci Krke je prinesla nepričakovani par, ko so se v dvorani OŠ Prežihovega Voranca z gosti iz Novega mesta pomerili mladinci domačega Fužinarja, ki so v osmini finala presenetljivo premagali člansko ekipo domačega kluba z Raven na Koroškem.

Potekal je pokal Slovenije v odbojki, četrtfinale; Športna dvorana OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem. Tekmo je spremljalo 200 gledalcev, sodnika sta bila: Sanja Miklošič, Daniel Atanasov.

Fužinar sij Metal Ravne mladi ekipo so zastopali: Slatinšek 4, Maček, Jošt, Zmagaj N. 4, Ručigaj 4, Vučetić I., Repnik 3, Jamnik, Zmagaj J. 2, Skudnik 1, Drevenšek 10, Hribernik (L). TRENER: Mitja Jež, pomočnik Žiga Hribernik.

Krko pa: Jarvis 9, Medved 6, Erpič G., Rojnik, Kosmina 14, Bregar 10, Verdinek (L), Kožar, Pulko, Erpič U., Lindič 9, Mejal 3, Laknar (L). TRENER: Jernej Rojc.

Začetek tekme pokala Slovenije je prinesel nervozo na obeh straneh mreže, ko sta ekipi naredili veliko neizsiljenih napak. Prvi so ritem osvajanja točk z dobro igro ujeli gostje in z nekaj dobrimi začetnimi udarci in bloki povedli z rezultatom 8:4. Moč in izkušnje igranja v najmočnejši odbojkarski ligi je Krka pridoma izkoriščala tudi v nadaljevanju niza, ko je z mirno igo nizala točko za točko in rezultat na semaforju je kazal 18:9. Tudi končnica niza je pripadla igralcem iz Novega mesta, ki so zlahka osvojili prvi niz proti nerazpoloženim mladincem Fužinarja z rezultatom 25:12.

Drugi niz so bolje začeli odbojkarji Fužinarja, ki so z borbeno igro povedli s 5:3. Krkaši so jih kaj kmalu ujeli in povedli za dve točki (9:7). V nadaljevanju niza so igralci iz Novega mesta spet nekoliko dvignili nivo svoje igre in rutinirano povečali svojo prednost ob rezultatu 14:8. Nivo igre mladih odbojkarjev Fužinarja je v nadaljevanju niza še bolj padel in gostje so zlahka osvajali točke in povedli z 19:11. V podobnem ritmu se je tekma tudi nadaljevala in igralci Krke so tudi drugi niz zlahka zaključili v svojo korist z rezultatom 25:19.

Tudi tretji niz se je nadaljeval s prevlado odbojkarjev Krke, ki so kaj hitro povedli s 5:2. Ko so Krkaši povedli z  rezultatom 11:5, se je zdelo, da so dokončno zlomili mlade ravenske odbojkarje. A ti so zbrali dovolj moči, da so se jim približali na samo dve točki (11:9, 15:13), ob rezultatu 16:15 pa zgolj na točko zaostanka. To je gostujoče odbojkarje zdramilo in dvignili so nivo svoje igre ter tudi tretji niz zaključili v sojo korist (25:20), s tem pa si zasluženo priigrali svojo polfinalno pokalno vstopnico.

Mitja Jež, trener OK Fužinar mladi: »Najprej bi rad čestital svojim varovancem za prikazane predstave v tem tekmovanju. Od prve tekme dalje smo rasli in proti trem članskim moštvom prikazali izredno visok nivo igre in tudi veliko mero zrelosti, zaradi česar smo se tudi uvrstili med 8 najboljših ekip. A danes nismo bili pravi, zasluga gre tudi gostujoči ekipi Krke, ki je prikazala moško odbojko in nam pokazala, da je pred nami še veliko dela in pridobivanja izkušenj. Kljub porazu smo lahko ponosni na našo pot v pokalu, poslavljamo se dvignjenih glav, pridobljene izkušnje pa bomo poskušali vnovčiti v končnici državnih prvenstev mladincev in kadetov.«

Vir: ravne.si

Dogodki

Tekma četrtfinala Pokala Slovenije med igralci domačega Fužinarja in igralci Krke je prinesla nepričakovani par, ko so se v dvorani OŠ Prežihovega Voranca z gosti iz Novega mesta pomerili mladinci domačega Fužinarja, ki so v osmini finala presenetljivo premagali člansko ekipo domačega kluba z Raven na Koroškem.