Search
Close this search box.

Mladinci OK Fužinar do senzacije in zmage nad člani

Tekma osmine finala pokala Slovenije je prinesla edinstveni par, saj sta se v svoji domači dvorani OŠ Prežihovega Voranca pomerili ekipi domačega Fužinarja, mladinci in člani tega Ravenskega kluba.

Uvrstitev v osmino finala je bila za člansko ekipo pričakovana, presenečenje z uvrstitvijo v zaključne kroge pokalnega tekmovanja pa so pripravili mladinci, ki so v 4. krogu premagali ekipo Šoštanj Topolšica, vodilno ekipo 1B. DOL.

Tekmo so po pričakovanjih veliko bolje začeli člani OK Fužinar, saj se je pri njihovih mlajših kolegih poznala velika nervoza. Kaj hitro je rezultat na semaforju kazal 5:1 in kasneje že 10:3. Veliko število lastnih napak mladincem z Raven ni omogočalo, da bi se lahko dostojno upirali igralcem prve ekipe, ki so domala brez lastnih napak nizali točko za točko in se ob rezultatu 18:6 bližali hitri osvojitvi prvega niza. Le-tega so zlahka dobili z rezultatom 25:10.

V drugi niz so mladinci vstopili veliko bolj hrabro in pokazali nekaj odličnih točk ter zasluženo povedli z rezultatom 7:5. V nadaljevanju niza smo gledali veliko bolj zanimivo odbojko, saj sta se obe ekipi zelo izkazali v obrambnih in napadalnih akcijah. Prvi so za dve točki ob rezultatu 15:13 povedli mladinci domačega kluba. V podobnem ritmu se je tekma nadaljevala tudi proti končnici niza, ko so z rezultatom 20:13 povedli mladi odbojkarji z Raven na Koroškem. Igralci prve ekipe Fužinarja so v nadaljevanju niza zapretili z nekaj zaporednimi točkami in znižali rezultat na 21:17. To je podžgalo mlade Fužinarje, ki nikakor niso želeli pustiti priložnosti za osvojitev niza iz rok, ki so ga z borbeno igro pred polno dvorano dobili s 25:21.

Tretji niz je bil nadaljevanje drugega, saj sta obe ekipi igrali z dopadljivo igro in uspešno nizali točke eno za drugo. Nekoliko več zbranosti so, razumljivo, v nadaljevanju seta pokazali člani, ki so povedli z rezultatom 9:6. Mladinci se nikakor niso predajali in rezultat ponovno izenačili na deseti točki, z borbeno igro pa celo povedli s 13:11. Neustrašno nadaljevanje je prineslo rezultat 16:12 v korist mladih ravenskih odbojkarjev, ki pa se niso zaustavili in povedli celo z 21:15. Ko so se člani približali samo na tri točke zaostanka (21:18), se je obetala napeta končnica niza. A več kot to jim ni uspelo, saj so odbojkarji druge ekipe Fužinarja zdržali pritisk in niz zasluženo končali sebi v prid z rezultatom 25:21.

Četrti niz so spet veliko bolje začeli mladinci Fužinarja in hitro povedli s 5:2. Neustrašna igra na strani mladih se je nadaljevala tudi v naslednjih točkah in rezultat na semaforju je kazal 12:6 njim v korist. Pri rezultatu 18:10 je bilo že veliko možnosti za prvovrstno presenečenje na pokalni tekmi osmine finala med ravenskima ekipama. Prednost 20:15, 22:17 in dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Mladinci so premagali svoje vzornike tudi v četrtem nizu (25:21) in zasluženo dobili tekmo osmine slovenskega pokala z rezultatom 3:1 in se  tem uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije. Naslednjega nasprotnika bo določil žreb, ki bo opravljen po koncu vseh tekem osmine finala.

Vir: OK Fužinar

Tekma osmine finala pokala Slovenije je prinesla edinstveni par, saj sta se v svoji domači dvorani OŠ Prežihovega Voranca pomerili ekipi domačega Fužinarja, mladinci in člani tega Ravenskega kluba.