Search
Close this search box.

Mladi odbojkarji OK Fužinar SIJ Metal Ravne v nordijski korak s Petro Majdič (FOTO)

Za vse mlade športnike, še posebno pa tiste, ki so aktivni v kolektivnih športih, je nordijska hoja kot sestavni del trenažnega procesa poseben izziv. Tokrat so za mlade odbojkarje OK Fužinar SIJ Metal Ravne izziv dodatno popestrili: na učni uri nordijske hoje jih je usmerjala ambasadorka projekta Jeklena volja in naša nekdaj odlična tekačica na smučeh Petra Majdič.

Če je v procesu treninga nordijska hoja nekaj povsem običajnega pri smučarjih in smučarskih tekačih, pa je za odbojkarske najstnike ta oblika treninga morda manj pogosta, a zato nič manj primerna. Pravilna izvedba nordijske hoje namreč vključuje mišice celega telesa in izboljšuje koordinacijo gibov, ki je za odbojko še kako pomembna.

Starejši dečki Fužinarja v starosti do 15 let so se tako zbrali v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem, kjer so v sončnem popoldnevu združili prijetno s koristnim. Mladi koroški odbojkarji so zelo zbrano prisluhnili Petrinemu uvodnemu motivacijskem nagovoru, nato pa si razdelili palice in spremljali prikaz osnovnih ogrevalnih vaj. Spoznali so tehniko nordijske hoje ter polni energije in zadovoljstva izvedli nekaj iger učenja koordinacije in gibljivosti. Sledila je intenzivnejša vadba po Grajskem parku za krepitev moči s pomočjo palic in prikaz različnih vrst osnovnih korakov nordijske hoje.

»Od Petre smo se naučili, da je poleg kondicije in moči za doseganje ciljev zelo pomembna tudi vztrajnost,« so po treningu povedali nasmejani odbojkarji Nejc Hribernik, Tevž Slatinšek, Lovro Jamnik in Lenart Skudnik, ki so obenem ugotovili, da je nordijska hoja zelo zahtevna. Med tekom v hrib se jim je zdela najtežja izvedba dvojnega intervalnega koraka, zelo pa so uživali v igrah s palicami, s katerimi so urili zbranost, koordinacijo in gibljivost. »Neverjetno je, kaj vse delaš na nordijski hoji – čutim celo telo, od glave do pete,» je trening s Petro opisal Kevin Krajnc, ki je prepričan, da bi jih Petra z nordijsko hojo lahko tudi odlično pripravila za novo odbojkarsko sezono. Navdušeni odbojkarji so tako spoznali tudi bolj zabaven in dinamičen del treninga nordijske hoje.

Trener mladih odbojkarjev Mitja Jež se je razveselil že tretjega treninga s Petro Majdič, ki jim ga je omogočila Skupina SIJ z dolgoletnim sponzorjem ravenske odbojke, družbo SIJ Metal Ravne. »Morda je samo naključje, ampak odkar ekipa odbojkarjev vsako leto opravi tudi motivacijski trening s Petro Majdič, redno osvajamo medalje je poudaril Mitja Jež. Ekipa starejših dečkov, ki je tokrat trenirala s Petro, v letošnji sezoni še ni izgubila nobene tekme v državnem prvenstvu, večina med njimi pa je tudi iz ekipe lanskih državnih prvakov v mali odbojki. »S trenerskega vidika vadba s Petro Majdič ne pomeni samo zelo dobrodošle spremembe rutine v trenažnem procesu, temveč prinaša tudi dodatno motivacijo, ki je pomembna pri doseganju vrhunskih rezultatov.« 

V sklopu svojega projekta Jeklena volja Skupina SIJ z ambasadorko Petro Majdič že tretje leto zapored prebuja notranjo, jekleno moč v mladih športnikih v kar petih klubih na Jesenicah in Ravnah na Koroškem, katerih vidnejši sponzor je.

Monika Žvikart, korporativno komuniciranje, SIJ Metal Ravne o dolgoletni podpori koroški odbojki: »SIJ Metal Ravne je kot sponzor odbojkarskemu klubu Fužinar že dolgoletni podpornik razvoja tega športa na Ravnah na Koroškem. Z našo ambasadorko Petro Majdič, ki med mladimi prebuja jekleno voljo, pa smo sodelovanje še obogatili. Prepričani smo, da bodo trenutki, ki jih mladi odbojkarji preživijo na treningu s Petro, za vedno ostali v njihovem spominu, njene motivacijske besede in pozitivna energija pa dajale dodatne moči pri doseganju nadaljnjih vrhunskih rezultatov.«

Ponedeljkov trening nordijske hoje s Petro Majdič in mladimi športniki je bil že četrti letošnji. Potem ko so ravenski plavalci PK Fužinar tekli na smučeh na Rogli, so se z nordijsko hojo že pobliže spoznali hokejisti SIJ Acronija Jesenice in pred nekaj tedni tudi mladi nogometaši NK Fužinar. Kmalu bo sledil še zadnji v sklopu treningov jeklene volje s Petro Majdič, in sicer z nogometaši NK SIJ Acroni Jesenice.

Besedilo: Skupina SIJ

Dogodki

Za vse mlade športnike, še posebno pa tiste, ki so aktivni v kolektivnih športih, je nordijska hoja kot sestavni del trenažnega procesa poseben izziv. Tokrat so za mlade odbojkarje OK Fužinar SIJ Metal Ravne izziv dodatno popestrili: na učni uri nordijske hoje jih je usmerjala ambasadorka projekta Jeklena volja in naša nekdaj odlična tekačica na smučeh Petra Majdič.