Search
Close this search box.

Mladi nogometaši NK Radlje uspešni na 19. memorialu Danila Gostenčnika

Med 1. in 3. decembrom 2023 je v športni dvorani ŠPIC D potekal že 19. memorial Danila Gostenčnika, v organizaciji NK Koroška Dravograd in NŠ Dravograd.

Na turnirju za starostne kategorije U9, U11, U13 in U15, ki je potekal med 1. in 3. decembrom 2023 v Dravogradu, v Športni dvorani Špic D, so svoje nogometne veščine pokazali tudi mladi talenti iz Nogometne šole NK Radlje ob Dravi.

Na memorialu se je skupno predstavilo več kot 600 otrok, ki so s svojimi spretnostmi in znanjem razveselili gledalce. Mladi nogometaši so imeli priložnost izkusiti tekmovalno vzdušje, graditi športne veščine ter se hkrati družiti in ustvarjati nepozabne spomine. V vseh štirih kategorijah so sodelovale tudi ekipe NK Radlje ob Dravi.

Prvi dan tridnevnega dogajanja je bil za NK Radlje izjemno uspešen. Dopoldan sta se turnirja U9 udeležili dve ekipi NK Radlje, pri čemer so ekipo NK Radlje 2 sestavljali leto dni mlajši fantje. V zahtevni skupini predtekmovanja sta obe ekipi osvojili drugo mesto in se zasluženo uvrstili v polfinale, kjer sta se pomerili med seboj. Gledalci so videli odlično igro, lepe akcije ter veliko nogometnega znanja. Po izenačenem izidu 1 : 1 na koncu rednega dela tekme je ekipa NK Radlje 1 s prepričljivim izvajanjem kazenskih strelov dosegla zmago in se zasluženo uvrstila v finale. V finalu so prepričljivo premagali NK Korotan, a kljub odlični igri nato izgubili proti močni ekipi NK Rudar, kar jim je na koncu prineslo zasluženo 2. mesto.

Popoldan so na parket stopili mladi nogometaši NK Radlje U11. S svojo borbenostjo, izjemnim timskim duhom in ob bučni podpori s tribune so v predtekmovanju osvojili prvo mesto. V nadaljevanju tekmovanja so se uspešno kosali z močnima ekipa NK Rudar Velenje in NK Dravograd, ter zasluženo osvojili prvo mesto. Njihovo nogometno znanje,  vztrajnost in predanost so nedvomno pustili močan pečat ter navdušili vse prisotne. Za dodatno veselje  je poskrbel Aljaž Tršar, ki je z odličnimi streli postal najboljši strelec turnirja v kategoriji U11.

Celoten memorial je tako za NK Radlje predstavljal nepozaben dogodek, poln vzponov in padcev, a na koncu prevladujejo ponos, veselje ter spoštovanje do vseh sodelujočih ekip. Seveda pa velja pohvaliti tudi organizatorje dogodka, ki so s svojo predanostjo in trudom omogočili, da je ta dogodek postal nepozabna izkušnja za vse sodelujoče.

Besedilo: NK Radlje

Dogodki

Med 1. in 3. decembrom 2023 je v športni dvorani ŠPIC D potekal že 19. memorial Danila Gostenčnika, v organizaciji NK Koroška Dravograd in NŠ Dravograd.