Search
Close this search box.

Mladi nogometaši NK Radlje U11 si nabirajo dragocene izkušnje na zelenici

Ekipa nadobudnih mladih nogometašev NK Radlje U11 dosega odlične rezultate na zelenici in si nabira pomembne izkušnje za vse podvige, ki jih čakajo v prihodnosti.

Ekipa NK Radlje U11, fantje letnika 2013, ki so jim priključeni tudi fantje letnika 2014,  je v jesenskem delu sezone 2023/2024 nastopala v 1. skupini U11 MNZ Maribor in navdušila s svojimi odličnimi rezultati, kar jasno potrjuje močan potencial ekipe. Ta uspeh ni le rezultat njihovega talenta, temveč tudi posledica trdega dela in vodenja trenerja Roberta Moserja, ki je uspel še dodatno povezati ekipo in okrepiti njihovo nogometno znanje. Pomembno vlogo pri njihovem uspehu vsekakor igra tudi neomajna podpora staršev in kluba (NK Radlje), ki skupaj ustvarjata trdne temelje za razvoj mladih nogometašev.

V septembru so se igralci NK Radlje U11 odločili za izziv na mednarodnem turnirju Ajznpon Cup, ki ga je organizirala ekipa Maribor Tabor. Na turnirju so se pomerili z močnimi nasprotniki, kot so Dinamo Zagreb, Jedinstvo Bihač, Libero Romunija in druge izjemne ekipe. Kljub zahtevni konkurenci je ekipa pokazala izjemno predstavo in dosegla odlično 3. mesto. Ta uspeh ne le potrjuje njihov kakovost, ampak prispeva tudi k ugledu kluba in krepi njihovo samozavest za nadaljnje izzive.

Minuli konec tedna (med 18. in 19. novembrom 2023) se je ekipa NK Radlje U11 udeležila močnega mednarodnega turnirja SLO CUP Koper, na katerem je sodelovalo kar 28 ekip. Že prvi koraki na dvodnevnem dogodku so razkrili izjemen talent in vztrajnost teh mladih nogometašev. Sledili so izjemni trenutki, ko so se s svojo borbenostjo in zavzetostjo uspeli uvrstiti v izločilne boje, pri čemer so pokazali svojo sposobnost tekmovanja na visoki ravni. V izločilnih bojih je mladim nogometašem kljub njihovemu trudu in predanosti na igrišču zmanjkalo tiste nujne športne sreče. Kljub izpadu je pomembno poudariti njihovo požrtvovalnost in spoštovanje do igre vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Ta izkušnja bo zagotovo služila kot dragocen vir učenja, kako se spoprijeti z izzivi na visoki ravni tekmovanj in kako lahko športna sreča vpliva na izid tekem.

Pozimi se bo NK Radlje U11 soočil z dodatnim izzivom, saj so povabljeni na turnir Nevron Cup U11 2023/2024, kjer se bodo pomerili z devetimi izbranimi ekipami. To predstavlja odlično priložnost, da pokažejo svoje znanje. Hkrati bo ta turnir odlična priprava na še večji izziv, saj se bodo prihodnjo pomlad udeležili tudi prestižnega Turnirja Umag Trophy 2024, ki se ga bodo udeležile tudi tako vrhunske ekipe, kot so FC Barcelona, FC Juventus in HNK Hajduk Split.

NK Radlje U11 je močna ekipa z neomajnim ciljem, da še naprej rastejo in se razvijajo na nogometnem prizorišču. Ekipa je odličen zgled mladim nogometašem in predstavlja lep primer, kako se lahko skupina posameznikov, ki so povezani z ljubeznijo do nogometa, razvije v močno, nadarjeno in povezano ekipo. Njihova predanost, timski duh in igralna zrelost so lastnosti, ki jih je težko spregledati.

Ekipa se ne druži le na nogometnem igrišču, ampak tudi ob njem. V oktobru so se tako aktivno vključili v navijaško vzdušje, saj so bili na srečanju med reprezentanco Slovenije in reprezentanco Finske na stadionu v Stožicah prisotni kot 12. igralec.

Navijači in ljubitelji nogometa lahko z nestrpnostjo pričakujejo, kako bodo mladi talenti NK Radlje U11 nadaljevali svojo pot in kje se bodo še izkazali v prihodnosti, ter odlično predstavljali svoje znanje in nogometno šolo iz Radelj ob Dravi.

Besedilo: NK Radlje U11

Ekipa nadobudnih mladih nogometašev NK Radlje U11 dosega odlične rezultate na zelenici in si nabira pomembne izkušnje za vse podvige, ki jih čakajo v prihodnosti.