Mladi nogometaši na prvem treningu prebujali Jekleno voljo s Petro Majdič (FOTO)

Na prvem treningu Nogometnega kampa jeklene volje v organizaciji nogometnih klubov Fužinar in Peca je mlade nogometaše v okviru projekta Jeklena volja, ki ga omogoča Skupina SIJ, kalila Petra Majdič. Neustavljiva nekdanja smučarska tekačica in bronasta olimpijka je mlade spodbudila k razmišljanju, potrebnemu za doseganje vrhunskih rezultatov in vzgajanje jeklene volje, ki je v ključnih trenutkih odločilnejša od talenta, sreče in ostalih dejavnikov.
jeklena_volja_nk_fuzinar-102
FOTO: Anže Vrabl

Že tretji nogometni kamp v organizaciji NK Fužinar in NK Peca, ki letos poteka od 24. do 27. junija in se bo odslej imenoval Nogometni kamp jeklene volje, je na nogometnem stadionu v Športnem centru Ravne združil več kot 70 mladih fantov in deklet, starih od sedem do 16 let.

Članstvo v nogometnem klubu ni pogoj za udeležbo na kampu, zato se je zbrala izredno pisana množica otrok, ki gojijo veselje do gibanja in žoge. Prav poseben prvi trening je nadobudnim nogometašem omogočila Skupina SIJ s svojima ravenskima družbama SIJ Metal Ravne in SIJ Ravne System, ki je v okviru projekta Jeklena volja povabila ambasadorko projekta Petro Majdič, da je mladim povedala, kako je treba biti odločen, neustrašen, discipliniran in trden.

Petra Majdič, ambasadorka Jeklene volje, je nekdanja olimpijska in najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov. Širša javnost pozna njeno zgodbo z olimpijskih iger v Vancouvru leta 2010, ko je po padcu z zlomljenimi rebri tekla proti svoji olimpijski medalji. S svojo osebnostjo in življenjsko zgodbo pooseblja jekleno voljo, ki jo sedaj skozi istoimenski projekt na področju sponzorskih in donatorskih partnerstev Skupine SIJ kot ambasadorka prebuja v lokalnih skupnostih, pri zaposlenih in širše v družbi.

Kdo bi lahko Jekleno voljo bolje predstavil in bolj doživeto približal kot Petra Majdič, legendarna smučarska tekačica in dobitnica bronaste olimpijske kolajne v nenavadnih, celo za vrhunski šport ekstremnih razmerah (tekmovala je s kar petimi polomljenimi rebri). Jeklena volja je tista, ki v večini primerov odloča o končnem uspehu v najrazličnejših športnih in drugih življenjskih preizkušnjah.

Petra Majdič je tako v mladih skozi različne skupinske izzive in igre, ki so zahtevali veliko komunikacije, potrpežljivosti, zaupanja in sodelovanja, prebujala strast do tega, kar počno, in jim na nekoliko drugačen način približala razumevanje nogometa in športa na splošno. Predvsem pa je v njih skušala prebuditi tisto lastno notranjo moč jeklene volje.

V poučnost treninga s Petro Majdič je prepričan šestnajstletni nogometaš Jovan Savić, ki je v lanskem letu odigral tudi svojo prvo tekmo v članski reprezentanci: »Pri današnjih izzivih, ki nam jih je postavila Petra Majdič, je bilo zelo pomembno, da smo se v skupini med sabo pogovarjali in usklajevali. Ta trening mi bo zelo pomagal v prihodnjih  tekmah, kjer je komunikacija med igralci prav tako zelo pomembna.»


Da je uspeh rezultat timskega dela, se je skozi igre na treningu s Petro Majdič naučil tudi devetletni Žan Sfaxi: »Želim si postati najboljši nogometaš na svetu. To bom uresničil s treniranjem in z vztrajnostjo.«

»Najbolj so mi v spominu ostale Petrine besede, da v težkih trenutkih ne smeš odnehati. Tudi Petra je na svoji poti vedno vztrajala,« je ob koncu treninga poudarila trinajstletna nogometašica Tia Krivc, ki nogomet trenira že sedem let.

Petra Majdič je udeležencem kampa na ogled in tudi otip prinesla tudi svojo ‘diamantno’ bronasto medaljo z Olimpijskih iger v Vancouvru, ki jo je osvojila ravno s svojo jekleno voljo. Ob zaključku treninga jeklene volje so mladi nogometaši prejeli priznanja z njenim avtogramom.

Skupina SIJ s svojimi partnerji v športu izvaja in načrtuje še številne druge aktivnosti. Na Ravnah se tako načrtuje izvedba še dveh treningov oziroma srečanj Petre Majdič s plavalci in odbojkarji, predvidoma v jesenskem času.

Nad neobičajnim, a gotovo zelo koristnim treningom je bil navdušen tudi Sanel Džambić, vodja nogometnega kampa in tudi sodelavec SIJ Ravne Systems. »V NK Fužinar smo naš letošnji, že tretji nogometni kamp pričeli na najboljši možen način – pri naših nogometaših smo prebudili jekleno voljo, ki jo bodo tako na treningih kot tudi nasploh v življenju še kako potrebovali, če želijo doseči zastavljene cilje. Udeleženci kampa so uživali v druženju s Petro Majdič in verjamem, da jim je dala pomemben zagon ter motivacijo za trdo delo, ki je potrebno za doseganje uspehov v športu. Občudujemo njeno jekleno voljo, moč in pozitiven pristop k življenju, ki jih tudi po koncu športne kariere razvija ter tako nesebično in z veseljem deli med nas. Hvala Petri, pa tudi Skupini SIJ, ki nam je omogočila prav poseben prvi trening nogometnega kampa. Takšnih dogodkov, pozitivnih zgodb in spodbud otroci nikoli ne pozabijo – in vemo, da so prav te ključne in v veliko pomoč v trenutkih, ko je športnikov napredek na preizkušnji.«

Skupina SIJ s sponzorskimi partnerstvi tako uspešno nadaljuje svoje poslanstvo družbeno odgovorne družbe in prebuja jekleno voljo, ki tako z različnimi dogodki in aktivnostmi širi sporočilo, da je, kot poudarja mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja Skupine SIJ, »za dosežke na različnih področjih potrebna trdna, jeklena volja, ki je že od nekdaj tudi v značaju Skupine SIJ.«

BESEDILO: SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d., FOTO: Anže Vrabl

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.