Search
Close this search box.

Mlade tekmovalke U-15 osvojile kar štiri medalje na državnem prvenstvu v badmintonu

V soboto, 19. novembra 2022, je v športni dvorani v Medvodah potekalo državno prvenstvo do 15. let v badmintonu. Prijavljenih je bilo kar 86 udeležencev iz vseh slovenskih klubov.

Za njimi je zelo uspešno državno prvenstvo do 15. let, ki se je v soboto odvijalo v Medvodah. Ekipa BK Karizma je nastopila z desetimi igralci in igralkami in se vrnila domov s kar štirimi osvojenimi medaljami. To so tudi nasploh prve medalje za njihov klub v tej kategoriji na državnih prvenstvih.

Srebrno medaljo in naslov državnih podprvakinj v dvojicah deklet sta osvojili Arijalda Mustafić in Sara Večko. V tej kategoriji sta uspeh dopolnili Alma Ahmetović in Eva Vrčkovnik, ki sta osvojili bronasto medaljo, tako da so na stopničkah za zmagovalce imeli kar štiri naša dekleta.

Med posameznicami se je ponovno izkazala Arijalda, ki je osvojila tretje mesto in bronasto medaljo. V mešanih dvojicah je prav tako bronasta postala Sara Večko s soigralcem Timom Bregarjem (BK Mengeš).

Tudi vsi ostali so zabeležili nekaj zelo dobrih nastopov in posameznih zmag v zahtevni konkurenci. Prvič so njihove tekmovalke osvojile medalje na državnem prvenstvu do 15. let in to še ob dejstvu, da od štirih igralk so še tri dekleta dve leti mlajše od ostale konkurence. Od vseh desetih tekmovalcev jih je bilo kar sedem takšnih in njihovo »pravo« državno prvenstvo bo do 13. let, ki bo potekalo v soboto, 10. decembra 2022 v Ljubljani.

Vsem igralkam in igralcem iskrene čestitke za zelo borbene in pogumne igre ter za vse dosežene rezultate na državnem prvenstvu U-15.

Besedilo: Bojan Breznik

Dogodki

V soboto, 19. novembra 2022, je v športni dvorani v Medvodah potekalo državno prvenstvo do 15. let v badmintonu. Prijavljenih je bilo kar 86 udeležencev iz vseh slovenskih klubov.