Mlade strelke in strelci Strelskega društva Dolič na 30. državnem prvenstvu dosegli neverjetne rezultate

V soboto, 11. septembra je v Ljubljani potekalo 30. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za mlajše kategorije. Kot vsako leto je tudi letos Strelsko društvo Dolič imelo svoje predstavnike na omenjenem tekmovanju. Pred tekmovanjem so bila pričakovanja velika, saj so strelke in strelci skozi celotno sezono dosegali odlične rezultate. A kaj, ko je državno prvenstvo tekmovanje, kjer je včasih potrebno tudi nekaj sreče, zato so se v društvu vsi zavedali, da lahko pričakovanja ostanejo tudi neizpolnjena.
Strelsko društvo Dolič

Kmalu po slovesni otvoritvi je nastope Strelskega društva Dolič otvorila najmlajša tekmovalka SD Dolič, MENCINGER TEJA, ki je nastopila v kategoriji mlajše deklice. Nastope je otvorila na najboljši možen način, saj je z rezultatom 182 krogov z naskokom suvereno zmagala in s tem postala DRŽAVNA PRVAKINJA.

Medtem, ko so se veselili državnega naslova, pa je še vedno potekalo tekmovanja v streljanju s standard zračno puško, kjer so imeli v kategoriji kadetinj dve tekmovalki. Pravzaprav še menda niso dobro dojeli, da ima njihovo društvo državno prvakinjo, ko jih je z novim izjemnim uspehom razveselila CVIKL ANAMARIA, saj je z rezultatom 403,4 kroge dosegla odlično 2. mesto in s tem postala DRŽAVNA PODPRVAKINJA.

V isti kategoriji je MENCINGER KAJA z rezultatom 396,4 krogov dosegla 8. mesto.

Naslednje so bile na vrsti deklice in mlajši dečki. V rezultatsko najmočnejši kategoriji deklice je društvo zastopala FELLE MANCA, ki je v zares močni kategoriji z rezultatom 177 krogov osvojila odlično 8. mesto.

V kategoriji mlajši dečki so imeli tri predstavnike. Za vse tri mladeniče je bilo to prvo državno prvenstvo, zato niso imeli velikih pričakovanj, čeprav so dečki skozi celotno sezono nizali odlične rezultate. Trdo delo in stopnjevanje forme se je pokazalo ravno na državnem prvenstvu. Mlajši dečki v sestavi ERJAVEC OSKAR, TAŠIČ TINE in ŠTINJEK GAL so postali ekipni DRŽAVNI PRVAKI, kar je bil ponovno izjemen uspeh za majhno društvo, kot je SD Dolič.

Med posamezniki je imel najbolj mirno roko ERJAVEC OSKAR, saj je z osebnim rekordom 169 krogov dosegel odlično 3. mesto. Zelo dobro sta ga dopolnila TAŠIČ TINE, ki je z rezultatom 163 krogov osvojil 5. mesto in ŠTINJEK GAL, ki je z rezultatom 156 krogov, dosegel 7. mesto.

Po krajšem oddihu in času za veselje so bili na vrsti še naši zadnji trije tekmovalci v kategoriji dečki. Tukaj pa pravijo, da jim športna sreča ni bila naklonjena, saj je dober teden dni pred tekmovanjem staknil poškodbo njihov najboljši tekmovalec v tej kategoriji. GLAŽAR JURE je vseeno stisnil zobe in kljub poškodbi nastopil na tekmovanju, vendar se je videlo, da ni 100% pripravljen pa vendarle je z rezultatom 175 krogov dosegel odlično 11. mesto. V tej kategoriji je s svojim osebnim rekordom zablestel JAKOPIČ ANŽE, saj je z rezultatom 174 krogov, dosegel 13. mesto.

Nastope Strelskega društva Dolič pa je zaključil LANDEKAR JAKA, ki je z rezultatom 162 krogov dosegel 35. mesto. V izjemno močni in izenačeni konkurenci so dečki dosegli odlično 4. mesto. Da bi stopili na oder za zmagovalce so jim zmanjkali le 4 krogi. S tem so bili zaključeni vsi nastopi tekmovalk in tekmovalcev Strelskega društva Dolič.

Zopet so pokazali, da lahko tudi kot eno manjših društev povsem izenačeno konkurirajo precej večjim in finančno močnejšim društvom. S pravim pristopom in trdim delom je vse mogoče. Pravijo, da so veseli, da je za njimi še ena izjemno uspešna strelska sezona. Verjamejo, da so njihove tekmovalke in tekmovalci s svojimi rezultati na najboljši možni način predstavljali Strelsko društvo Dolič, kot tudi občino Mislinja. Kar potrjuje tudi dejstvo, da je po številu medalj njihovo društvo končalo na odličnem 3. mestu od 45. sodelujočih društev.

Naj velja še zahvala in čestitke za ves trud vsem tekmovalkam in tekmovalcem, kot tudi strokovnemu kadru. V društvu že komaj čakajo novo sezono, saj so prepričani, da bodo tudi prihodnje leto napolnili vitrino z novimi izjemnimi uspehi.

Če bi tudi vi ali vaši otroci radi bili del te uspešne zgodbe vas vabijo, da se jim pridružite na strelišču v Doliču. S strokovno usposobljenim kadrom vam obljubljajo, da bodo strelke in strelci v dobrih rokah.

Na strelišču v Doliču jih najdete ob ponedeljkih in petkih od 16. do 17. ure.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.