Search
Close this search box.

Mlade strelke in strelci Strelskega društva Dolič med najboljšimi v državi (FOTO)

Strelsko društvo Trzin je 30. in 31. marca organiziralo 28. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije v športni dvorani Centra Harmonija v Mengšu, ki so se ga udeležili tudi tekmovalci in tekmovalke Strelskega društva Dolič in se domov vrnili z odličnimi rezultati.
FOTO: Roman Herlah, trener SD Dolič

Konec meseca marca se je v organizaciji SD Trzin pričelo že 28. državno prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem. Na prvenstvu je v dveh dneh nastopilo več kot 700 tekmovalk in tekmovalcev iz približno 70 društev, med njimi tudi člani Strelskega društva Dolič, ki so dosegli odlične rezultate.

»Konkurenca v streljanju z zračnim orožjem je izjemno močna in zelo izenačena, zato smo lahko vsi ponosni na vse uvrstitve in dosežke naših tekmovalcev, čeprav smo eno najmanjših društev, na tekmah dokazujemo, da uspešno konkuriramo največjim v Sloveniji,« so z rezultati in uvrstitvami zadovoljni v vodstvu kluba. 

In tako je bilo tudi letos. Najmlajši so pričeli že ob 9h zjutraj, in kako bi si lahko želeli lepše otvoritvi državno prvenstvo kot z naslovom državnega podprvaka. Malce grenkega priokusa so strelci iz strelke iz SD Dolič vseeno začutili, saj jim je zmanjkal kanček športne sreče. V kategoriji cicibani je namreč Jure Glažar, z rezultatom 176 krogov dosegel enak rezultat kot prvouvrščeni, vendar je po štetju devetic zadel eno manj in tako končal na 2. mesto in s tem osvojil naslov državnega podprvaka. Odlično so ga dopolnili še njegov brat Jernej Glažar, ki je z rezultatom 161 krogov dosegel 24. mesto, Tjan Jakob, ki je z rezultatom 158 krogov dosegel 33. mesto in Anže Jakopič, ki je z rezultatom 152 krogov dosegel 43. mesto. Ekipno so cicibani v hudi konkurenci dosegli odlično 3. mesto.

Takoj za cicibani so na strelna mesta stopili še najmlajše tekmovalke. V kategoriji cicibanke je Teja Menciger z rezultatom 174 dosegla odlično 8. mesto ter Manca Felle z rezultatom 157 krogov 19. mesto.

Strelsko društvo Dolič se nahaja v kraju Zgornji Dolič med Velenjem ter Mislinjo, katerega osnovni namen je izobraževanje ter predstavitev strelskega športa širši javnosti, delo z mladimi ter seveda tudi tekmovanje in druženje. Prvenstveno se ukvarjajo s strelskimi disciplinami preciznega streljanja ter so član Strelske zveze Slovenije, nekateri njihovi člani pa se udeležujejo tudi streljanja glinastih golobov – trap ter dinamičnega streljanja.Če bi želeli, da tudi vaš otrok postane del uspešne športne zgodbe jih lahko kontaktirate na elektronski naslov: strelsko.drustvo.dolic@gmail.com.

Med pionirji se je najbolje odrezal Vid Hatunšek, ki je z rezultatom 181 krogov dosegel 8. mesto, a če bi pri zadnjem strelu zadel desetico, bi osvojil celo drugo mestu. Uspeh so dopolnili še Dejan Jurko, ki je z rezultatom 175 krogov dosegel 21. mesto, Anže Vodenik, ki je z rezultatom 168 krogov dosegel 43. mesto, Aljaž Orličnik, ki se je z rezultatom 165 krogov uvrstil na 49. mesto, in Aljaž Trost, ki je z enakim rezultatom 165 krogov dosegel 50. mesto. Pionirji SD Dolič so vseeno dokazali, da sodijo v sam vrh slovenskih strelcev, saj so ekipno dosegli 3. mesto. Tudi tukaj je zmanjkalo nekaj sreče, saj so imeli enak rezultat kot drugo uvrščena ekipa, vendar so zaradi manj desetic pristali na 3. mestu.

Zadnje so bile na vrsti še pionirke. V letos zares močni in izenačeni konkurenci Kaja Mencinger na žalost ni imela svojega dneva, saj je z rezultatom 175 krogov dosegla, kljub vsemu odlično, 11. mesto, Anamaria Cvikl pa se je z rezultatom 173 uvrstila na 15. mesto. V nedeljo je potekalo še Državno prvenstvo za mladinske in članske kategorije, na katerem sta Strelsko društvo Dolič zastopala dva predstavnika. Špela Rutnij, ki ji je v kvalifikacijskem delu tekmovanja uspelo doseči 598,2 krogov, kar je zadostovalo za 7. mesto in posledično uvrstitev v finalni del tekmovanja, kjer je končala na 7. mestu. Med člani pa je barve SD Dolič zastopal Rok Rošer, ki je z rezultatom 608,4 kroga za 6 krogov zgrešil finalni del tekmovanja in se na koncu uvrstil na 19. mesto

V strelski sezoni 2018/2019 velja omeniti še naslednje vrhunske posamezne in ekipne dosežke.

POSAMEZNO:

  • 2. mesto v skupnem seštevku državne lige Pokal prijateljstva,
  • 3. mesto v skupnem seštevku državne lige Pokal prijateljstva,
  • 3x naslov regijskih prvakov,
  • 4x naslov regijskih podprvakov.

EKIPNO:

  • zmagovalci državne lige Pokal prijateljstva,
  • 2x naslov regijskih prvakov,
  • 3. mesto šolsko državno prvenstvo.

»Strelke in strelci našega so dokazali, da se trdo in kvalitetno delo obrestuje kljub slabšim pogojem za treninge. Veseli nas dejstvo, da smo tako kraj Dolič, kot Občino Mislinja zastopali po najboljših močeh tako v rezultatskem smislu kot tudi organizacijskem. Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem ter zahvala vsem trenerjem, staršem in ostalim strokovnim sodelavcem za trdo delo in podporo,« so še sporočili iz društva.

Iskrene čestitke vse, tudi v imenu uredništva Koroških Novic.

Besedilo in fotografije: Roman Herlah, trener SD Dolič

Strelsko društvo Trzin je 30. in 31. marca organiziralo 28. Državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije v športni dvorani Centra Harmonija v Mengšu, ki so se ga udeležili tudi tekmovalci in tekmovalke Strelskega društva Dolič in se domov vrnili z odličnimi rezultati.