Search
Close this search box.

Miha Fink zapušča OK Fužinar Sij Metal Ravne na Koroškem. Igral bo za OK Merkur Maribor

Odbojkarski klub Merkur Maribor se je okrepil z dvema mladima igralcema, Nejcem Najdičem in Miho Finkom, poroča časnik Večer.

Šestnajstletni Nejc Najdič je sin nekdanjega odličnega odbojkarja Bruna Najdiča ter brat nekdanje igralke Nove KBM Branika in reprezentance Sare Najdič. V člansko ekipo prihaja iz klubske šole. Je član reprezentance do 17 let, ki je letos med drugim osvojila naslov evropskega prvaka, dve leti zaporedoma pokal Mevze. Najdič je tudi član reprezentance do 20 let.

Bloker Miha Fink ima 18 let in je visok kar 200 centimetrov. Slovenski mladinski reprezentant je do zdaj igral za Fužinar Sij Metal Ravne na Koroškem. V sezoni 2019/20 je s Fužinarjem osvojil naslov mladinskega prvaka Slovenije, kot član kadetske in pozneje mladinske reprezentance, ki je igrala v ligi Mevza, pa je bil izbran za najboljšega blokerja.

“Nejc in Miha sta zelo nadarjena odbojkarja. Nejc velja za enega najboljših mladih podajalcev v Evropi. Prepričan sem, da bosta ob trdem delu napredovala in postala pomembna člena naše ekipe,” je prihod mladih okrepitev z besedami povzel trener Sebastijan Škorc.

Odbojkarski klub Merkur Maribor se je okrepil z dvema mladima igralcema, Nejcem Najdičem in Miho Finkom, poroča časnik Večer.