Search
Close this search box.

Mežičan Tine Podričnik in Ravenčan Vid Ramšak državna podprvaka

V okviru ljubljanskega turnirja se že tradicionalno odvijajo tudi finalni obračuni državnega prvenstva v mlajših kategorijah. Tudi letos so odbojkarji in odbojkarice dokazali, da se za prihodnost slovenske odbojke na mivki ne gre bati, kar potrjujeta tudi Korošca Tine Podričnik in Vid Ramšak.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani in v Črnučah, od 1. 8. do 4. 8. 2019, letos že drugo leto zapored gostijo turnir svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour. Vzporedno s turnirjem pa so na Kongresnem trgu potekali tudi finalni obračuni državnega prvenstva v odbojki na mivki za mlade, kjer sta več kot odlično nastopila tudi sedemnajstletna Korošca, Tine Podričnik in Vid Ramšak.

Pri tem naj omenimo, da je na trdnih temeljih zelo uspešnega in prepoznavnega mednarodnega turnirja Ljubljana Beach Volley Challenge, ki so ga na Kongresnem trgu prvič lahko spremljali leta 2014, leta 2017 zrasel prvi turnir evropske serije CEV European Beach Volleyball Tour. Atraktivno tekmovanje, ki ga je Evropska odbojkarska zveza nagradila z nazivom najbolje načrtovanega, izvedenega in komuniciranega turnirja v letu 2017, je v središče prestolnice privabilo kar 96 dvojic iz 22 držav.

Lani so se organizatorji odločili za še en korak naprej. V Ljubljano je namreč prišel turnir svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour, ki je pred slovensko občinstvo privabil vrhunske evropske in svetovne dvojice, prvič so točke z ljubljanskega turnirja štele za nastop na olimpijskih igrah. Tekmovanje je potekalo pod okriljem Odbojkarske zveze Slovenije, ki z organizacijo turnirja želi poskrbeti za nadaljnji razvoj odbojke na mivki pri nas, hkrati pa najboljšim slovenskim odbojkarjem in odbojkaricam omogočiti, da se na domačih tleh, pred domačimi ljubitelji športa, spoprimejo z mednarodno konkurenco.

Letošnji turnir FIVB Beach Volleyball Tour 1 Star Ljubljana se je začel 1. avgusta v Športnem parku Ludus v Črnučah, ko so bili na sporedu kvalifikacijski obračuni. Na njih se je po šestnajst ekip v ženski in moški konkurenci med seboj pomerilo za štiri mesta, ki so jim omogočila vstop na glavni turnir.

Ta se je začel dan kasneje, odbojkarske boje pa so si ljubitelji odbojke lahko ogledali tako v Črnučah kot tudi na Kongresnem trgu. Vzporedno s turnirjem svetovne serije so včeraj, 2. avgusta, na Kongresnem trgu v Ljubljani potekali še Sberbank finalni obračuni v državnem prvenstvu v odbojki na mivki za mlade, v štirih starostnih kategorijah: U-14, U-16, U-18 in U-20.

V kategoriji U-20 sta si v odlični in enakovredni igri mesto državnega podprvaka priigrala Mežičan Tine Podričnik in Ravenčan Vid Ramšak.

Polfinalne tekme ter ženski in moški finalni obračuni bodo potekali 4. avgusta.

V središču prestolnice se bodo izločilni boji začeli danes, 3. avgusta. Finale, ki bo, poleg polfinala, na sporedu v nedeljo, pa si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na MMC in TV Slovenija 2.

Ob vrhunski odbojki na mivki so v središče Ljubljane tudi letos pripeljali plažo in njen utrip ter vse skupaj združili z zabavnim poletnim programom, atraktivno kuliso in plesnimi ritmi.

Več o turnirju najdete TUKAJ.

Iskrene čestitke.

Dogodki

V okviru ljubljanskega turnirja se že tradicionalno odvijajo tudi finalni obračuni državnega prvenstva v mlajših kategorijah. Tudi letos so odbojkarji in odbojkarice dokazali, da se za prihodnost slovenske odbojke na mivki ne gre bati, kar potrjujeta tudi Korošca Tine Podričnik in Vid Ramšak.