Search
Close this search box.

Korošec Luka Topalović uvrščen na seznam najboljših nogometnih upov na svetu

Pri rosnih 17-letih se je Luka Topalović uvrstil na prestižni seznam Next Gen časopisa The Guardian.

Mladi nogometni up, šele 17-letni Prevaljčan Luka Topalović, ki se je več let kalil na nogometni zelenici na Prevaljah, v nogometnem klubu Korotan, je sicer že pri trinajstih letih zapustil Koroško in se podal na svojo nogometno pot v Maribor, kjer si je dve leti nabiral izkušnje. Zdaj pa mladi nogometaš že dve leti igra v Domžalah, kjer z bliskovito hitrostjo napreduje, saj je že pri 16. letih zaigral v Prvi ligi Telemach.

Koroški talent je že pred tem zbujal zanimanje v nogometnih krogih, saj je že v kadetski ligi na skoraj vsaki tekmi zabil gol, če ne več.

Zdaj pa mu je uspel še en neverjeten podvig. Angleški časopis The Guardian je včeraj, 11. oktobra 2023, objavil svoj nov seznam mladih nogometnih upov, ki ga že več let sestavljajo v sodelovanju z nogometnimi strokovnjaki in novinarji. Na seznamu, imenovanem Next Generation je uvrščenih 60 najbolj talentiranih mladih igralcev na svetu, rojenih leta 2006 in med njimi je tudi Korošec Luka Topalović.

Pri časopisu The Guardian so zapisali, da je Luka ”talentiran, kreativen in inteligenten igralec, ki se vedno znajde z žogo in ima ubijalski strel”. Prav tako pa so pri časopisu mnenja, da Luko čaka svetla prihodnost in kaj kmalu ga bomo mogoče lahko videli v Angleški Premier Ligi, o čemer sanja tudi sam.

Luki čestitamo za dosedanje dosežke in mu želimo vse dobro in čim več golov tudi v bodoče.

Vir: The Guardian, nogomania, planetnogomet

Dogodki

Pri rosnih 17-letih se je Luka Topalović uvrstil na prestižni seznam Next Gen časopisa The Guardian.