Search
Close this search box.

Letos v Dravogradu jubilejni 10. košarkarski tabor

Košarka postaja na Koroškem vse priljubljenejša. Veliko zaslug ima pri tem nedvomno Košarkarski klub Dravograd, ki skrbi za razvoj mladih ljubiteljev košarke, iz njihovih vrst pa prihaja tudi precej znanih košarkarjev.

Za mlade košarkarje, ki vse leto prizadevno trenirajo bodisi na koroškem bodisi drugje po Sloveniji, pa klub že nekaj let zadnji teden v juniju pripravi poletni košarkarski tabor. Prvi poletni tabor je potekal že daljnega leta 2008 v Dravogradu. Udeležilo se ga je 34 otrok. V naslednjih petih letih se je kamp selil v Slovenj Gradec, nato pa se je vrnil v Dravograd. Število udeležencev se je dvigovalo. Največ otrok se je udeležilo kampa leta 2014, ko je svoje košarkarske spretnosti nadgrajevalo in se ob tem zabavalo kar 93 otrok iz vse Slovenije.

Letos bo kamp potekal med 24. in 28. junijem. Program jubilejnega desetega tabora bo še posebej zanimiv. Poleg košarke, treningov in tekem, čakajo mlade športnike še različna druženja, igre, tradicionalni piknik, obisk bazena in animacija z vodnimi baloni. Seveda pa, kot vedno, še kakšno presenečenje. V Košarkarskem klubu Dravograd poudarjajo pomen povezovanja deklet in fantov, ki branijo barve kluba na tekmovanjih, tudi izven parketa.Druženje na kampu je tako idealna priložnost za vzpostavitev še boljše kemije znotraj moštva, otrokom pa omogoča zanimivo in zabavno izkušnjo.

Košarkarskega kampa se lahko udeležijo dekleta in fantje rojeni med leti 2000 in 2010, za njihovo prijetno bivanje pa bo poleg strokovnega štaba KK Dravograd poskrbela tudi OŠ Neznanih talcev Dravograd, ki bo omogočila udobno namestitev in prehrano. Dejavnosti bodo potekale v dvoranah in na zunanjih igriščih športnega centra Špic D, v telovadnici osnovne šole ter na prireditvenem prostoru Lukna. Čas za prijavo je še do konca tega tedna, vse dodatne informacije pa so na voljo na spletni strani http://www.koroska-kosarka.si/kamp/

Dogodki

Več iz istega kraja