Search
Close this search box.

Koroški tekačici na balkanskem prvenstvu na najvišji stopnički

Ema Pika Raj, atletinja Atletskega kluba Slovenj Gradec, in Ana Vita Verneker, atletinja Koroškega atletskega kluba Ravne na Koroškem, sta včeraj osvojili naslova balkanskih prvakinj.
Ema Pika Raj na poti do zlate medalje za Slovenijo.

Maribor je v včeraj, 6. julija, gostil balkansko prvenstvo do 18 let. Nastopilo je 362 mladih atletov in atletinj iz 20 držav, najuspešnejša med vsemi pa je bila prav Slovenija. Slovenski atleti in atletinje so osvojili 13 odličij, od tega kar sedem zlatih, dve srebrni in štiri bronasta.

Balkanska prvakinja v teku na 3000 metrov je postala Ema Pika Raj (9:46,52), članica Atletskega kluba Slovenj Gradec. Na najvišjo stopničko je stopila še ena koroška tekačica, Ana Vita Verneker, članica Koroškega atletskega kluba Ravne na Koroškem, ki je z osebnim rekordom 4:24,54 slavila v teku na 1500 metrov.

Ana Vita Verneker se je z osebnim rekordom veselila naslova balkanske prvakinje v teku na 1500 metrov. (Foto: AZS/Peter Kastelic)

Zlato so za Slovenijo osvojili še Žiga Božič, ki je zmagal na 100 metrov, Lenart Rener, ki je slavil v teku na 400 metrov, Benjamin Lakošeljac v teku na 800 metrov, Hana Sekne, ki je zmagala v teku na 100 metrov z ovirami in Demian Križaj v skoku v daljino.

Srebro sta osvojila Žiga Brinjevec v teku na 800 metrov in Luka Zarnik v metu kopja.

Slovenski uspeh so z bronom dopolnili Tjaš Djaip Bartolj v teku na 2000 metrov z zaprekami, Leandro Krkalić in Zala Kovačič v metu kladiva ter Pia Mesec v metu kopja.

Vir: Atletska zveza Slovenije

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Ema Pika Raj, atletinja Atletskega kluba Slovenj Gradec, in Ana Vita Verneker, atletinja Koroškega atletskega kluba Ravne na Koroškem, sta včeraj osvojili naslova balkanskih prvakinj.