Search
Close this search box.

Koroški športniki odlični na specialni olimpijadi

www.specialna-olimpiada.si
Slovenska reprezentanca

V domovino se danes vračajo športniki, ki so se udeležili specialne olimpijade v Los Angelesu. Med njimi je tudi 6 tekmovalcev in 2 trenerja iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna, s seboj pa prinašajo tudi medalje. 

www.specialna-olimpiada.si

Darko Plešnik, Silvo Glazer, Mitja Cokan in Aleš Donau so del nogometne reprezentance, ki jo vodi Franc Forstner, olimpijade pa sta se udeležila še plavalec Damjan Gerič ter Franja Pšeničnik, ki tekmuje v namiznem tenisu, z njima pa je trenerka Nataša Lačen. Udeležba na specialni olimpijadi jim je prinesla tudi lepe dosežke: Damjan Gerič je na 100 m in 200 m prosto osvojil zlato medaljo, v mešani štafeti 4 x 100 m pa bronasto medaljo in tako postal najuspešnejši član slovenske reprezentance. Tudi Franja Pšeničnik je v namiznem tenisu posamezno osvojila 3. mesto in bronasto medaljo. Nogometna reprezentanca se je uvrstila v finale, kjer je z rezultatom 1:0 osvojila srebrno medaljo.

Specialne olimpijske igre so prvič organizirali leta 1968 na pobudo družine Kennedy, bile pa so prvi športni dogodek, namenjen ljudem z motnjo v duševnem razvoju.

Slovenska reprezentanca se s skupno 26 medaljami danes vrača v domovino, kjer jih v Parku Tivoli ob 13.00 uri čaka skupni sprejem, koroške predstavnike pa bodo sokrajani in navijači pozdravili drevi ob 19.00 pred telovadnico CUDV Črna na Koroškem.  

Dogodki