Search
Close this search box.

Koroški rokometaši osvojili Ljubljano

Rokometaši iz Slovenj Gradca so v 19. krogu lige NLB v gosteh premagali LL Grosist Slovan z 31:26 (15:13).

Koroški rokometaši so osvojili Ljubljano. Izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla so po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju zagospodarili v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem in zasluženo osvojili obe točki, po deseti zmagi pa se tudi utrdili na šestem mestu v 14-članski elitni ligi.

Ljubljančani so v prvem polčasu kljubovali “papirnatim favoritom” iz Slovenj Gradca. V začetku drugega so varovanci domačega trenerja Borisa Denića še imeli stik s Korošci, po izidu 15:15 pa so počasi začeli izgubljati stik z njimi.

Gosti so si po sijajni “mini seriji 5:0″ priigrali vodstvo petih golov (20:15), lepe prednosti pa niso zapravili zavoljo disciplinirane in preudarne igre.

V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Cvetko s sedmimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Gašper Dobaj s 17 obrambami. V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Aleksa Tufegdžić z devetimi zadetki.

Zasedba iz Ljubljane bo v naslednjem krogu gostovala v Novem mestu, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostila Dobovo.

* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 250, sodnika: Backović in Palačković.
* LL Grosist Slovan: Selakovič, Krbavčić, Čaušević, Soršak 1, Serdinšek Ekart, Jakše 4, Stojnić 1, Tufegdžić 9 (2), Ranisavljević 4, Lipovac, Perić 2, Stopar 1, Pirnat, Šebalj, Sanković 4.
* Slovenj Gradec: Leben, Dobaj, Cvetko 6, Bulovič 2, Velić 3, Levc 2, Šol 2, Kotar 4, Svečko 1, Lesjak, Starc 1, Komar, Pelko 3, Lampret 3, Štumpfl 4, Jankovskij.
* Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 3 (2), Slovenj Gradec -.
* Izključitve: LL Grosist Slovan 4, Slovenj Gradec 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Dogodki

Rokometaši iz Slovenj Gradca so v 19. krogu lige NLB v gosteh premagali LL Grosist Slovan z 31:26 (15:13).