Koroški paraplegiki v atletiki osvojili šest stopničk

Atletski stadion v športnem parku na Ravnah na Koroškem je v petek, 14. 5. 2021 gostil 1. kolo v atletski ligi. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije ga je pripravilo domače Društvo paraplegikov Koroške, za nemoten potek tekmovanja je poskrbela sodniška služba Atletskega kluba Velenje, pod vodstvom Majde Areh Novak.

Letošnjo ligo v atletiki so atleti iz Društva paraplegikov Koroške pričakali v skrbeh, saj se bodo morali bojevati brez pomembnega člana ekipe, a ravno njemu v spomin in spoštovanje so odločeni se še bolj potruditi v doseganju dobrih, ne odličnih rezultatov.

V težkih pogojih za tekmo – dvakrat je moral organizator prekiniti zaradi ploh, se je borilo 25 tekmovalcev iz štirih pokrajinskih društev. Na ligaških tekmovanjih se nastopa v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov).

Naštejmo stopničke atletov iz koroškega društva: Žibret Boris je bil prvi na 100m in na 800m ter tretji na 200 m, Damjan Hovnik je bil drugi na 400m in tretji na 800m,  Rek Damjan je bil tretji v metu krogle.

Najboljši rezultat na tokratnem tekmovanju je uspel Žibertu Borisu, ki je za rezultat 18:00 sek. v vožnji na 100 m prejel 757,22 točk. Tekmo tega 1. kola je dobila ekipa iz celjske regije z razliko dobrih 280 točk pred koroškimi atleti, tretja je bila ekipa iz ljubljanske regije. Sledijo še tri kola lige.

FOTO: Tekma na Ravnah:

Besedilo: Stojan Rozman

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije