Search
Close this search box.

Koroški odbojkarji v navezi s celjskimi do naslova regijskih prvakov, odbojkarice četrte (FOTO)

Letošnji turnir regijskih reprezentanc je potekal v Šempetru, na njem pa so v kategoriji deklic letnika 2006 slavile odbojkarice ljubljanske regije, ekipa koroške regije s celjsko regijo je zasedla četrto mesto. Zmagovalci v kategoriji dečkov letnika 2005 pa so odbojkarji koroške regije s celjsko regijo, ki so igrali pod vodstvom Fužinarjevega trenerja Mitje Ježa.

FOTO: OK Fužinar

Turnir regij je projekt Odbojkarske zveze Slovenije, ki je prvi korak k selekcioniranju slovenskih kadetskih reprezentanc. Na Turnirju regij, ki vsako leto poteka v času zimskih počitnic, nastopijo najboljši mladi slovenski odbojkarji do 16. leta in odbojkarice do 15. leta starosti, skupaj kar 170 najbolj perspektivnih igralcev in igralk iz cele Slovenije.

Tekmovanje poteka dva dni, na njem pa se med seboj pomerijo reprezentance iz šestih regij, ki se med seboj pomerijo v dveh skupinah. Sledijo še polfinalne tekme ter tekme za peto mesto, tretje mesto in finale. V sklopu Turnirja regij potekajo še meritve telesnih sposobnosti in delavnica na temo čistega športa pod vodstvom SloAdo. 

Pri dečkih se je letošnji turnir regijskih reprezentanc začel z zmago izbrane vrste koroške in celjske regije, ki se je veselila tesne zmage nad reprezentanco Gorenjske, ekipa Dolenjske pa je morala na drugi tekmi priznati premoč Ljubljančanom. Ti so v nadaljevanju zabeležili še zmago nad mariborsko-pomursko regijo, mladi Gorenjci pa so odpravili vrstnike s Primorske. Na zadnjih tekmah skupinskega dela turnirja je koroško-celjsko moštvo zmagalo še drugič, tokrat nad Primorsko, Dolenjci so bili uspešnejši od mariborsko-pomurske ekipe, so zapisali na spletni strani OZS.

V polfinalu se je reprezentanca koroške regije s celjsko regijo pomerila z reprezentanco dolenjske regije in zmagala. Drugi finalisti pa so po zmagi nad Gorenjci postali Ljubljančani. V obračunu za bronasto odličje so lanski zmagovalci Dolenjci odpravili Gorenjce, v velikem finalu pa se je ekipa koroške regije s celjsko regijo veselila zmage nad ekipo ljubljanske regije z okolico in tako tudi naslova regijskih prvakov.

Reprezentanca koroške regije s celjsko regijo: Marko Haber, Anže Čapelnik, Igor Vučetič (vsi OK Fužinar), Juš Ašenberger, Tilen Pogačar, Jan Grajžl, Gal Petrič, Lan Stokovnik, Eldar Merdanović (vsi OK Šempeter), Luka Marovt, Jakob Podbregar Špes, Nik Kurent, Jan Hribernik (vsi OK Braslovče), Kristjan Mazej (OK Šoštanj Topolšica). Selektor: Mitja Jež.

 FOTO: OZS – OK SIP Šempeter

Vrstni red – kategorija dečki

  1. mesto: Koroška regija s Celjsko regijo
  2. mesto: Ljubljanska regija z okolico
  3. mesto: Dolenjska regija  
  4. mesto: Gorenjska regija
  5. mesto: Maribor z okolico in Pomurska regija
  6. mesto: Primorska regija

Pri deklicah so turnir odprle mlade odbojkarice koroške regije s celjsko regijo in uvodoma premagale Dolenjke. Gorenjke pa so bile poražene proti Ljubljančankam. Slednje so v nadaljevanju klonile proti izbrani vrsti Maribora z okolico in pomurski regiji, ki je bila na zadnji tekmi uspešnejša še od gorenjske vrste. Dolenjke so bile po treh nizih prepričljivejše od Primork, ki so morale priznati premoč tudi reprezentanci koroške regije s celjsko regijo.

Prvi polfinalni obračun je šel v roke Ljubljančank, ki so v boj za tretje mesto poslale koroško-celjsko vrsto, ki se je na tekmi za bron pomerila z Dolenjsko in izgubila z 1:2. Dolenjke so pred tem klonile proti mariborsko-pomurski reprezentanci. Veliki finale se je nato končal po željah Ljubljančank, ki so tako še drugič zapored osvojile turnir regijskih reprezentanc.

Reprezentanca ljubljanske regije z okolico: Katarina Stupar, Mia Marija Vrhovnik (obe OK Kamnik), Tia Kutin, Pia Kutin, Trina Taurer (vse OD Krim), Mija Šiftar, Inja Poznajelšek, Tia Hotič, Nadja Gojkovič (vse OK Vital Ljubljana), Pia Belič, Lana Kolar (obe ŽOK Šentvid), Mija Stjepič, Brina Perkovič (obe ŽOK Tabor), Manca Mihelič (ŠD Olimp). Selektorka: Živa Cof, pomočnica: Katarina Vraber.

 FOTO: OZS – OK SIP Šempeter

Vrstni red – kategorija deklice

  1. mesto: Ljubljanska regija z okolico  
  2. mesto: Maribor z okolico in Pomurska regija  
  3. mesto: Dolenjska regija  
  4. mesto: Koroška regija s Celjsko regijo            
  5. mesto: Gorenjska regija  
  6. mesto: Primorska regija

Iskrene čestitke vsem.

Vir: OZS, OK Fužinar

Dogodki