Search
Close this search box.

Koroški kegljači ta vikend spet podirali

Koroške ekipe v SLO ligah v kegljanju, 6. 11. 2021

V 1.A ligi za ženske, v 5. krogu je ekipa Remoplast iz Radelj ob Dravi gostovala v Kamniku in proti ekipi Calcit 1 izgubila z rezultatom 0-2. Trenutno se nahajajo na predzadnjem, 8. mestu lestvice. Najboljše je odigrala Majda Grahor, ki je podrla 560 kegljev.

V 1.B ligi za ženske, v kateri je samo 5 ekip, je bil odigran 1. krog samo med ekipama Slovenj Gradca in Fužinarja iz Raven na Koroškem. Ostale ekipe imajo nastop naslednji teden. Domača ekipa Slovenj Gradca je zmagala z rezultatom 2-0. Najbolje je odigrala Ana Oder, ki je podrla 585 kegljev.

V 1.B ligi za moške nastopajo 4 ekipe iz Koroške. Keglbar – Lovrenc iz Radelj  se nahaja na 4. mestu, Pergola hiše 1, prav tako iz Radelj je na 5. mestu, Fužinar iz Raven na Koroškem na 9. mestu in Tro Korotan iz Prevalj na zadnjem, 10 mestu. Tekma med Tro Korotan in Ceršakom ni bila odigrana. Prav tako ni bila odigrana tekma med ekipama Pergola hiše 1 in Litijo 2001. Odigrana je bila tekma med ekipama Keglbar – Lovrenc in Fužinarjem. Fužinar je zmagal z rezultatom 2-0, najboljše je pri Fužinarju odigral Miran Kopmajer, ki je podrl 585 kegljev, pri Keglbar – Lovrenc je pa najboljši bil Črt Pasterk, ki je podrl 592 kegljev.

V 2. ligi vzhod za moške nastopajo 3. ekipe iz Koroške, Dravograd na 2. mestu, Slovenj Gradec 1 na 5. mestu in Špedicija RCM iz Črne na Koroškem na 6. mestu. Dravograd je bil na gostovanju v Brežicah in proti istoimenskemu klubu izgubil z 2-0. Najboljše je pri Dravogradu odigral Aleksander Gros, ki je podrl 571 kegljev. Slovenj Gradec1 je bil na gostovanju v Celju in proti ekipi Pivovarna Laško izgubil z 2-0. Pri ekipi Slovenj Gradec 1 je največ 533 kegljev podrl Primož Laznik. Špedicija RCM je doma gostila ekipo Ceršak 2 in zmagala 2-0. Za domačine je najboljše odigral Aleš Gorza, ki je podrl 532 kegljev.

V 3. ligi vzhod za moške nastopa iz Koroške ekipi Slovenj Gradec 2, ki je na predzadnjem 9. mestu in Radlje 2, trenutno na zadnjem, 10. mestu. Na kegljišču Bajta v Radljah ob Dravi zaradi okvare kegljišča tekma med ekipama Radlje 2 in Impolom iz Slovenske Bistrice ni bila odigrana. Slovenj Gradec 2 je bil na gostovanju v Slovenskih Konjicah in proti ekipi Prepolja zmagal 2-0. Pri ekipi Slovenj Gradec 2 je največ 556 kegljev podrl Boris Kašnik.

Več si lahko pogledate v posnetku:

3 LV Prepolje Slovenj Gradec 2 6 11 2021

https://portal.kegljaska-zveza.si/

Avtor besedila: Marijan Bogar

Dogodki

Koroške ekipe v SLO ligah v kegljanju, 6. 11. 2021