Search
Close this search box.

Koroški judoisti zasedli najvišje stopničke na tekmovanjih v Lendavi in v Franciji (FOTO)

Včeraj je v Lendavi potekalo tekmovanje mlajših kadetov in kadetinj ter mladink in mladincev, katerega so se udeležili tudi judoisti in judoistke iz Slovenjgraškega Judo kluba Acron. Mladi judoisti in judoistke iz Judo kluba Ravne na Koroškem pa so nastopili na mednarodnem tekmovanju v francoskem Clermont Ferrandu.

Pokala Lendave 2020 se je udeležila številčna ekipa, kar 23 koroških judoistov in judoistk je stopilo na blazine. Najprej so nastopili mladinci (U21), ki so dosegli 8 odličij, od tega dva prva, tri druga in tri tretja mesta.

Rezultati: prvo mesto sta zasegla Nuša Perovnik in Vinko Prevolšek, drugi so bili Tamara Kovač, Neža Pečoler in Rok Pogorevc, tretje mesto pa so zasedli Klara Brodej, Urška Bernard ter Žan Boženk.

Po zaključenem tekmovanju mladincev pa so se v boj za medalje podali še mlajši kadeti in kadetinje (U16), ki pa so na stopničke stopili kar šestkrat. Dosegli so eno prvo, tri druga in dva tretja mesta.


Rezultati: prvi je bil Žak Šuler, na drugem mestu so pristali Nik Pavlič, Jaka Tušek in Žiga Verčkovnik, bron pa sta osvojila Ožbej Razgoršek in Jevgenija Gajič.

Pokal Lendave 2020:

Včeraj pa so mladi judoisti Judo kluba Ravne na Koroškem nastopili na mednarodnem tekmovanju v francoskem Clermont Ferrandu, kjer so med 800 tekmovalci iz 5 držav osvojili kar 5 odličij.


Najbolje se je odrezal Teodor Čerjekovič, ki je osvojil srebrno medaljo, bron so domov prinesli medalje Johny Krivec, Anže Vajksler, Jaša Vesnicer in Tia Vidovič. Tian Brdnik in Urban Kugovnik Bregeš pa sta bila peta.

Mednarodno tekmovanje v Franciji:

VIR: Judo klub Ravne na Koroškem in Judo klub Acron Slovenj Gradec

Dogodki