Search
Close this search box.

Koroški judoisti v Prekmurju osvojili 21 odličij

V soboto, 14. oktobra 2023, je v Puconcih na Pokalu Beltinec 2023 nastopilo 34 koroških judoistk in judoistov v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let.

Koroške judoistke in judoisti so se včeraj, 14. oktobra 2023, v Puconcih udeležili Pokala Beltinec in skupaj so osvojili kar 21 odličij, od tega 8 zlatih, 8 srebrnih in 5 bronastih.

V kategoriji mlajših deklic in dečkov so se najbolje odrezali Urban Kotnik, Aljaž Jezernik, Makar Hontiuk, Nika Pešl in Manca Gorjup. Vsi so osvojili zlata odličja.

Srebrna odličja so si priborili Tilen Zdovc, Luka Gošnak, Isabela Pušnik in Žana Kojzek. Tretji so bili Maj Božič, Tajda Forstner in Victoria Plevnik.

Odlična, peta mesta so osvojili Žiga Lichteneger, Gašper Žlebnik, Tilen Kamenik in Tristan Todić. Sedma sta bila Jan Pantner in Žan Orter.

Med starejšimi deklicami in dečki so zlata odličja osvojili Roman Hontiuk, Jan Gaberšek in Matej Krivograd. Medalje s srebrnim leskom so si priborili Jošt Rožej, Aljaž Linasi, Nadia Statsenko in Jure Lichteneger. Bronasta pa sta bila Johny Krivec in Nace Hovnik.

Jaša Vesnicer, Bine Kotnik, Viktor Kravcar in Gašper Potočnik so osvojili peta mesta, Gal Gril in Andraž Mandl Jauk pa sta bila sedma. Nastopil je še Maks Kušej.

Predstavniki obeh koroških klubov so v skupnem točkovanju kategorij U12 in U14 zasedli najvišji mesti, Judo Klub Acron Slovenj Gradec  prvo mesto, Judo klub Ravne na Koroškem pa drugo mesto med 25 nastopajočimi klubi iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Čestitamo vsem nastopajočim in trenerjem za odlične rezultate.

Vir: Judo Koroška

Dogodki

V soboto, 14. oktobra 2023, je v Puconcih na Pokalu Beltinec 2023 nastopilo 34 koroških judoistk in judoistov v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let.