Search
Close this search box.

Koroški judoisti odlični na državnem prvenstvu

Judo klub Acron Slovenj Gradec najuspešnejši klub na državnem prvenstvu tako med starejšimi dečki (U14) kot kadeti (U18).

V soboto, 26. januarja 2019 je v organizaciji Judo zveze Slovenije in Judo kluba Branik Broker, v dvorani Lukna v Mariboru, potekalo letošnje državno prvenstvo v judu za starostne kategorije starejših dečkov in deklic ter kadetov in kadetinj. Predstavniki Judo kluba Acron Slovenj Gradec so skupaj osvojili kar sedem naslovov državnih prvakov, dve srebrni odličji in štiri bronasta. Po številu ter žlahtnosti osvojenih medalj so postali najuspešnejši klub na prvenstvu v obeh starostnih kategorijah.

Najprej so dopoldne odlično začeli kadeti in kadetinje, ki so v konkurenci 151 tekmovalcev iz 29 klubov osvojili tri zlata odličja, eno srebrno in dve bronasti.

Na najvišjo stopničko so se zavihteli Urška Bernard, do 48 kg, Ines Hribernik, do 57 kg ter Nace Herkovič, ki je moral v najštevilčnejši kategoriji, do 66 kg, nanizati kar pet zmag. Srebrno odličje si je v najtežji kategoriji med kadetinjami, nad 70 kg, priborila Neža Pečoler. Tretji mesti sta osvojila Jurij Damijan, nad 90 kg in Andraž Kac, do 73 kg. Andraž je v borbi za bronasto medaljo ugnal klubskega kolega, Žana Kaizerja, ki je osvojil 5. mesto. Prav tako 5. mesti sta osvojila Gašper Topolinjak, in Adriana Polovšak. Na 7. mesto se je uvrstil Vid Kavnik. Nace Pečnik, Adam Kac in Klara Brodej tokrat žal niso dosegli vidnejših uvrstitev.

Popoldne so na tatami stopili še starejši dečki in deklice in se prav tako odlično izkazali. V konkurenci 219 udeležencev so domov odnesli kar 4 zlata odličja, eno srebrno in dve bronasti.

V kategoriji do 42 kg je državni prvak postal Nik Pavlič, zabeležil je kar 5 zmag, vse z ipponom. Maj Kavnik je v kategoriji do 50 kg slavil štirikrat in prav tako osvojil zlato odličje. Štirikrat je svoje nasprotnice na hrbet položila tudi Nadin Ferk in osvojila zlato v kategoriji nad 63 kg. Prav tako zlata je bila Jevgenija Gajić v kategoriji do 40 kg.

Srebrno odličje si je v kategoriji nad 66 kg priboril Ožbej Razgoršek, bronasti kolajni pa sta si priborila Ajda Gašper, do 44 kg in Alex Lassnig Špalir, nad 66 kg. Ekipni uspeh so s 5. mesti dopolnili še Jan Kušej, Matic Razdevšek in Tea Štinjek. Domen Prednik je osvojil 7. mesto. Brez uvrstitve so tokrat ostali Tibe Komerički, Maksim Stoviček, Jaka Tušek, Matevž Pečolar in pa Jaka Samec, ki si je v prvi borbi, kljub zmagi, poškodoval zapestje in ni mogel nadaljevati s tekmovanjem.

Čestitke vsem udeležencem, še posebej dobitnikom odličij ter novim državnim prvakom.

Tekst: Judo klub Acron Slovenj Gradec

Dogodki

Judo klub Acron Slovenj Gradec najuspešnejši klub na državnem prvenstvu tako med starejšimi dečki (U14) kot kadeti (U18).