Search
Close this search box.

Koroški judoisti na mednarodnem turnirju do sedmih odličij

V dvorani Špic D v Dravogradu, se je 2. julija 2022 odvil že 5. mednarodni turnir Junior & Senior Koroška Open 2022.

Na turnirju je v zelo močni mednarodni konkurenci 139 mladincev in mladink ter članov in članic iz 29 klubov in 12 držav nastopila le peščica slovenskih tekmovalcev. Med njimi so se najbolje odrezali domačini, člani JK Acron Slovenj Gradec, ki so v skupnem seštevku osvojili kar 7 medalj – 3 zlate, srebrno in 3 bronaste.

Med mladinkami se je najbolje odrezala Dravograjčanka Jevgenija Gajić, ki je v kategoriji do 48 kg z dvema zmagama osvojila zlato odličje. Vid Kavnik je osvojil 2. mesto do 100 kg, Ožbej Razgoršek pa bron do 90 kg. Ajda Gašper je tekmovanje zaključila na 4. mestu, Nik Pavlič in Maj Kavnik pa sta tokrat ostala brez uvrstitve.

Popoldne se je odvilo še tekmovanje za člane in članice, kjer sta si zlati odličji priborila Aljaž Gostenčnik do 90 kg in Vid Kavnik do 100 kg. Žan Boženk je osvojil bron do 73 kg, prav tako bronasta je bila Jevgenija Gajić do 48 kg.

Najboljša ekipa po številu medalj so bili UKS Judo Krakow s Poljske s kar 11 zlatimi medaljami in 5 srebrnimi. Na drugem mestu je domači JK Acron Slovenj Gradec mesto na zmagovalnem odru prepustil gostom iz Fujairah Martial Arts Club iz Združenih arabskih emiratov (2 zlati, 2 srebrni in bronasta medalja). Tretji so bili državna reprezentanca Norveške z 2 zlatima, srebrno in 3 bronastimi medaljami.

Tekmovanje je potekalo v času praznika Občine Dravograd in v uvodnem delu je zbrane pozdravila tudi županja Marijana Cigala, ki je od organizatorja iz rok Nuše Perovnik prejela spominsko medaljo in skromno darilo.

Hvala vsem nastopajočim, trenerjem, sodnikom in prostovoljcem, ki so poskrbeli za odlično organizacijo in tekoč potek tekmovanja. Za podporo se zahvaljujemo tudi našim zvestim sponzorjem in donatorjem, še posebej Zavarovalnici Triglav, generalnemu pokrovitelju tekmovanja.

Besedilo: Robert Mesarič

Dogodki

V dvorani Špic D v Dravogradu, se je 2. julija 2022 odvil že 5. mednarodni turnir Junior & Senior Koroška Open 2022.