Search
Close this search box.

Koroški gorski kolesarji so blesteli na drugi dirki Slovenskega pokala

Na drugi gorsko kolesarski dirki Slovenskega pokala so blesteli tudi člani Kolesarskega kluba Ravne.

Završnica je gostila drugo dirko v Slovenskem pokalu v gorskem kolesarstvu, ki je za kategorije članov in mladincev štela tudi za mednarodne UCI točke, na kateri so se odlično izkazali tudi mladi koroški kolesarji.

V drugi dirki gorskega kolesarstva v Slovenskem pokalu je tekmovalo 324 kolesarjev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Francije in Ukrajine. Na tekmi, ki je v kategoriji članov in mladincev štela tudi za mednarodne UCI točke, so blesteli tudi koroški kolesarji.

Teo Pečnik je med starejšimi mladinci dosegel drugo mesto, za 47 sekund je zaostal le za Francozom Truntschka Baptistom in tako dosegel pomembne UCI točke. Tudi Nejc Štern se je veselil drugega mesta v kategoriji U17, za prvouvrščenim Rus Juretom je zaostal za minuto in štirideset sekund. V kategoriji amater je s časom 1:11:44 zmagal Aleš Čibej, Tian Pečnik, ki je nedavno prejel nagrado Zveze športnih društev Ravne na Koroškem za perspektivnega športnika, pa je bil z zaostankom 54 sekund v kategoriji U13 peti.

Tekmovali so tudi Polovšak Blaž, Potočnik Vid, Štriker Tine, Polovšak Jan, Epšek Lana, Mlinar Lucija, Sirovina Dvornik Kai in Mlinar Klemen ter dosegli lepe rezultate.

Iskrene čestitke.

Na drugi gorsko kolesarski dirki Slovenskega pokala so blesteli tudi člani Kolesarskega kluba Ravne.