Search
Close this search box.

Koroški atleti v samem vrhu dvoranskega mitinga (FOTO)

Atleti in atletinje Koroškega atletskega kluba in Atletskega kluba Slovenj Gradec so včeraj tekmovali na dvoranskem mitingu v Češči vasi.

Iz Atletskega kluba Slovenj Gradec je Maja Pogorevc osvojila zlato medaljo v teku na 200 m, Jaka Pogorevc srebrno v teku na 400 m, Zala Hovnik pa bronasto v teku na 60 m. Še dve srebrni medalji sta k skupnemu uspehu na PS U16 dodali Nuša Lužnik v suvanju krogle in Gaja Korošec v teku na 300 m in 60 m, Nejc Blažun pa bronasto v teku na 1000m. Zala Sekavčnik je v teku na 400 m ostala tik pod stopničkami. Uspešno so nastopili tudi ostali.

PREBERITE TUDI: Koroška atletinja s slovensko štafeto najboljša na mednarodnem troboju

ATLETI IN ATLETINJE ATLETSKEGA KLUBA SLOVENJ GRADEC:

Iz Koroškega atletskega kluba sta se najbolje odrezali Hana Navodnik, ki je z osebnim rekordom zmagala v troskoku in Denisa Topler, ki je osvojila 2. mesto v teku na 60 m. Tudi ona je dosegla svoj najboljši rezultat v karieri. Peto mesto sta osvojili Neža Brezovnik na 3000 m in Iza Navodnik v troskoku.

Po mitingu članov so nastopili še mladi atleti letnikov 2005 in mlajših. Kljub temu, da si večina atletov in atletij v tej starosti šele nabira izkušnje in se privaja na tovrstna tekmovanja, so vseeno zabeležili nekaj izrednih rezultatov. Lucija Potnik je zmagala v teku na 60 m z izvrstnim rezultatom 7.83. Odlične uvrstitve so v celotni slovenski konkurenci večinoma starejših sotekmovalcev dosegli tudi
Maja Mager, ki je zasedla 5. mesto na 300 m (44.17), Žiga Verneker je bil osmi na 1000 m (3:01.00) in Zala Brezovnik deveta na 1000 m (3:14.69). Vsi omenjeni so dosegli osebne rekorde.

ATLETI IN ATLETINJE KOROŠKEGA ATLETSKEGA KLUBA:

VIR: FB Koroški atletski klub in Atletski klub Slovenj Gradec