Search
Close this search box.

Koroški atleti odlični na tekmovanjih. Postavili nov državni rekord za pionirke

Minuli vikend je na Ptuju potekal peteroboj mlajših mladincev. Prav tako, je potekalo tekmovanje v Velenju in na Norveškem.

Minuli vikend je bil zelo uspešen za koroške atlete, saj so tekmovali kar na treh različnih tekmovanjih. Tekmovanja peteroboju reprezentanc Slovenije, Poljske, Madžarske, Slovaške in Češke, ki je potekal na Ptuju so se udeležili atleti in atletinje iz obeh koroških klubov in sicer Atletskega kluba Slovenj Gradec ter Koroškega atletskega kluba Ravne. Prav vsi vsi dosegli odlične rezultate.

Nuša Lužnik iz Atletskega kluba Slovenj Gradec je zmagala v metu diska. Z odličnim rezultatom 46.09m je ugnala vso konkurenco in za več kot dva metra in pol izboljšala prejšnji osebni rekord, ki ga je dosegla prejšnji teden na Ekipnem državnem prvenstvu za člane in članice v Slovenj Gradcu.

Ana Vita Verneker iz Koroškega atletskega kluba Ravne je med dekleti tekmovala v isti disciplini, vendar izven konkurence, saj je še pionirka. Kljub smoli, ki ji je vzela precej časa je postavila nov državni rekord za pionirke v teku na 3000m. Nov rekord znaša 10.08.98. S tem je v tej kategoriji lastnica že petih državnih rekordov v tekih na srednje in dolge proge.

Ema Pika Raj iz Atletskega kluba Slovenj Gradec je ki je še pionirka, je v reprezentanci U18 nastopila izven konkurence in z odličnim tekom in novim osebnim rekordom 4:39,35 v teku na 1500m ponovno dokazala, da spada med najbolj perspektivne tekačice na srednje proge.

Žiga Verneker iz Koroškega atletskega kluba Ravne je v teku na 3000m osvojil 9. mesto z rezultatom 9.27.55.

V Velenju sta na državnem prvenstvu v kategoriji U14 tekmovali Alina Voler in Vita Lužnik iz Koroškega atletskega kluba Ravne. Obe sta precej popravili svoje osebne rekorde in dosegli zelo lepe uvrstitve.

  • Alina Voler , 60m 8.63, 13.m, 200m 29.38, 23.m
  • Vita Lužnik , 1000m , 3:47.85, 22.m

Zala Sekavčnik iz Atletskega kluba Slovenj Gradec je bila na močnem mednarodnem mitingu v norveškem Jessheimu, je v teku na 1500 m z novim najboljšim rezultatom na prostem in tako v svoji skupini s časom 4:33,12 osvojila deveto mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem za njihove izjemne rezultate ter njihov trenerjem.

Vir: AK Slovenj Gradec in KAK Ravne

Dogodki

Minuli vikend je na Ptuju potekal peteroboj mlajših mladincev. Prav tako, je potekalo tekmovanje v Velenju in na Norveškem.