Search
Close this search box.

Koroški atleti blesteli na dvoranskem državnem prvenstvu. Ana Vita Verneker državna prvakinja

Minuli vikend je v Novem mestu potekalo dvoransko državno prvenstvo, na katerem so koroški atleti blesteli.

Dvoranska državna prvenstva v atletiki so z nedeljo zaključena, a za koroške športnice pomenijo izjemen uspeh. Med njimi izstopa ime Ana Vita Verneker, ki je postala državna prvakinja v teku na 1500 metrov. Skupaj s Ivano Vučetić, Lio Lužnik in Majo Mager so predstavljale močno ekipo, ki je s svojimi dosežki pustila pečat na prvenstvu.

Ana Vita Verneker je s prepričljivim nastopom na 1500 metrov osvojila prvo mesto s časom 4:30.87. Njena izjemna forma in vztrajnost sta jo pripeljala do prestižnega naslova državne prvakinje, kar je izjemen dosežek in rezultat trdega dela.

Poleg Ane Vite Verneker so se odlično odrezale tudi ostale atletinje. Ivana Vučetić je z daljino 514 cm zasedla sedmo mesto, medtem ko je v troskoku dosegla 10.38 m in si zagotovila enako sedmo mesto. Maja Mager se je pomerila na 200 metrov, kjer je dosegla čas 28.21 in osvojila 21. mesto. Lia Lužnik pa je v disciplini 60 metrov zabeležila čas 8.69, kar ji je prineslo 24. mesto.

V soboto, 27. 1. 2024, se je odvijalo dvoransko Državno prvenstvo za atletinje in atlete do 16 let. Mlade atletinje so navdušile s svojimi odličnimi nastopi, ki so bili zaznamovani z izboljševanjem osebnih rekordov. Med njimi sta se izkazali Urša Brezovnik in Julija Rapac, ki sta dosegli izjemni rezultat v močni konkurenci.

Urša Brezovnik je blestela v disciplini 1000 metrov, kjer je zasedla osmo mesto s časom 3:15.57. Julija Rapac je svoj talent pokazala na 300 metrih, kjer je dosegla odlično 21. mesto s časom 44.58.

Poleg omenjenih dosežkov so se odlično odrezale tudi druge mlade atletinje. Vita Lužnik je na 1000 metrih dosegla čas 3:45.94, Maša Trost pa je prav tako izboljšala svoj osebni rekord na isti razdalji s časom 4:05.93. V disciplini 300 metrov so se prav tako izkazale Alina Voler, Manca Lorber, Špela Lorber, ki so dosegle osebne rekorde.

Ekipa v štafeti 4×200 metrov (Voler, Brezovnik, Lorber M., Rapac) se je odrezala odlično, dosegla čas 1:59.08 in si pritekla 21. mesto v zelo konkurenci.

Čestitke vsem mladim atletinjam za njihove izjemne dosežke in trud na dvoranskem državnem prvenstvu. Njihovi rezultati kažejo na talent, predanost in vztrajnost, ki bodo zagotovo prinesli še veliko uspehov v prihodnosti.

Za koroške atletinje se obeta še nekaj reprezentančnih akcij. Ana Vita Verneker že naslednji konec tedna nastopa na mladinskem balkanskem prvenstvu v Beogradu, kjer bo ponovno zastopala slovenske barve in si prizadevala za nove vrhunske dosežke.

Vir: FB Koroški atletski klub

Fotogalerija

Dogodki

Minuli vikend je v Novem mestu potekalo dvoransko državno prvenstvo, na katerem so koroški atleti blesteli.