Search
Close this search box.

Koroške košarkarice med najboljšimi

Koroška je v preteklosti svetu športa ponudila že kar nekaj odličnih športnikov in ta tradicija se nadaljuje. Med koroškimi športniki in športnicami, ki nastopajo na državni in mednarodni ravni, so tudi štiri koroške košarkarice, ki so prve korake v svet športa napravile v koroških klubih.

Šestnajstletna Radeljčanka Urška Gašper je z ŽKK Konjice nastopala v kategoriji kadetinj, nastopila na zaključnem turnirju državnega prvenstva in osvojila četrto mesto v državi.

 

Leto mlajša sokrajanka Neža Blaznik je z ekipo ŽKK Maribor nastopala med kadetinjami in pionirkami, poleti pa je branila barve reprezentance Slovenije na Sloveniaballu in postala tudi športnica leta 2016 Občine Radlje ob Dravi.

FOTO: Bojana Blaznik

Slovenjgradčanka Emilija Vrunč, 14 let, in Dravograjčanka Maja Prosenjak Antolič, 15 let, sta minuli vikend s pionirsko ekipo ŽKK Konjice nastopili na zaključnem turnirju in osvojili tretje mesto v državi v kategoriji deklet do 15 let. Prav tako sta bili obe dekleti bronasti na zaključnem turnirju mednarodnega tekmovanja WABA League.

 

Dekleta so športno kariero začela v koroških klubih KK Dravograd in KK Primafoto Slovenj Gradec, kjer so trenirala v mešanih ekipah do kategorije mlajših pionirjev in pionirk. Kasneje so se včlanile v ženska košarkarska kluba. Na Koroškem pa medtem njihovemu vzoru že sledi skupina mlajših deklat ženske ekipe KK Dravograd v kategoriji U 11, ki je prva dekliška ekipa v zgodovini koroške košarke. Najmlajše koroške košarkarice tudi zaključujejo sezono in bodo v nedeljo, 14. maja 2017, v Šentjanžu pri Dravogradu odigrale zadnji turnir sezone. Pod vodstvom trenerja Uroša Krevha se bodo pomerile z ekipo Janina ter ekipo Athlete Celje A.