Koroška vzdržljivostna dirka bo

mountain-biking-1210066_1920
Fotografija je simbolična.

Že pred časom je bilo znano, da julija zaradi koronavirusne epidemije ne bo mogoče izvesti dirke svetovne serije enduro na Koroškem. Edina čezmejna dirka serije v gorskem kolesarstvu, ki poteka na Peci na avstrijski strani in v Jamnici na slovenski strani, bo 3. in 4. oktobra, le dva tedna pred dirkama v spustu za svetovni pokal v Mariboru.

Sočasno bodo na Koroškem izvedli tudi festival Black Hole Bike Fest, so še sporočili na mtb.si.

“Veseli smo, da imamo možnost organizacije dirke v novem jesenskem terminu. Kdor je že vozil v naših koncih, ve, da je lahko oktober naravnost čudovit, le sonce se hitreje skrije za Peco. Upam le, da bodo razmere v povezavi z novim koronavirusom takšne, da bomo lahko dirko speljali po načrtih,” je dejal direktor dirke EWS Peca/Jamnica, Anej Štrucl.

Že zdaj pa je na Koroškem kolesarski park Jamnica odprt, konec tedna pa se bo odprl tudi park MTB Zone na Peci, je še povedal Štrucl. Z vodstva vzdržljivostne serije enduro so potrdili tudi nov datum za dirko v Franciji, tako da je zdaj znan celoten koledar za sezono 2020.

Začela se bo v švicarskem Zermattu 30. avgusta, nato sledijo dirke: Finale Ligure (Italija/26., 27. 9.), Peca/Jamnica (Avstrija/Slovenija/3., 4. 10.), Montagnes du Caroux, Olargues (Francija/17., 18. 10. ), Menizales (Kolumbija/6., 7. 11.), Ferellones (Čile/14., 15. 11.).

Preberi še:  Mariborčani na Koroškem poskrbeli za majhno presenečenje in osvojili šesti par točk v tej sezoni

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun