Search
Close this search box.

Koroška plezalca v Münchnu dosegla nov uspeh

Janja Garnbret in Gregor Vezonik sta v Münchnu ponovno dokazala, da spadata v sam svetovni vrh športnega plezanja. Oba sta namreč zmagala v finalni tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Skupni zmagovalec svetovnega pokala je postal Jernej Kruder.

Janja Garnbret je v Münchnu edina vse štiri finalne smeri osvojila v prvem poskusu. Vodila je že po kvalifikacijah in v polfinalu, prav tako je bila izvrstna tudi v finalu. Pred tem je nazadnje v svetovnem pokalu v balvanih nastopila aprila v Moskvi, kjer je tudi zmagala. Druga slovenska finalistka Katja Kadić je v Münchnu osvojila peto mesto.

Odličen je bil tudi Gregor Vezonik, ki je tokrat prvič v karieri zmagal v svetovnem pokalu, po tem, ko je bil letos že dvakrat tretji. V skupnem seštevku so kar štirje Slovenci letošnji svetovni pokal v balvanih končali v najboljši deseterici. Jernej Kruder na prvem in Gregor Vezonik na petem mestu v moški razvrstitvi sezone, na končni ženski lestvici v svetovnem pokalu v balvanih pa je Janja Garnbret skupno četrta, Katja Kadić pa je sezono končala kot skupno peta. Tako Vezonik kot Kadićeva sta vpisala najvišji uvrstitvi v skupnem seštevku. V pokalu narodov v balvanih je Slovenija osvojila končno drugo mesto.

Sezone v športnem plezanju še ni konec. Do konca oktobra so na sporedu še tri tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, vrhunec sezone pa bo septembra svetovno prvenstvo v težavnosti, balvanih in hitrosti v Innsbrucku.

 

FOTO: Gregor Vezonik, Instagram

Dogodki