Search
Close this search box.

Koroška plavalka Janja Šegel s slovensko žensko štafeto do novega državnega rekorda

Naše plavalke so v postavi Janja Šegel, Katja Fain, Neža Klančar in Tjaša Pintar v štafeti na 4 x 50 m prosto na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Glasgowu osvojile končno sedmo mesto. S časom 1:38,96 so še enkrat več izboljšale slovenski rekord.

Že zjutraj so dosegle nov slovenski mejnik z izidom 1:39,05, večerni finale pa je prinesel nov najboljši čas, ki je na koncu zadostoval za sedmo mesto. V izjemno tesnem razpletu so si prvo mesto razdelile Francozinje in Nizozemke, za katerimi so le za pičle tri stotinke sekunde zaostale tretje Danke. Nemška izbrana vrsta je očitno pregorela v preveliki želji, saj je bila pri eni od menjav prehitra, zaradi česar je bila diskvalificirana.

Vozlova s 13. mestom drugič v karieri pod ‘magično mejo’

Slovenski uspeh je dopolnila Tjaša Vozel, ki je v polfinalu na 100 m prsno osvojila 13. mesto. Po tem, ko je v dopoldanskem terminu z 1:05,69 dosegla nov slovenski rekord, je popoldan bila vsega 22 stotink sekunde počasnejša, kar pomeni, da ji je uspelo še drugič v karieri to razdaljo preplavati pod minuto in šestimi sekundami. Za finale ji je zmanjkalo pol sekunde.

Vir: siol.net

Dogodki