Search
Close this search box.

Korošica Jerneja Smonkar postala balkanska prvakinja

Jerneja Smonkar iz Gornjega Doliča, sicer članica AK Velenje, je na balkanskem prvenstvu v atletiki osvojila zlato medaljo v teku na 800 metrov.

Smonkarjeva je pretekla dva stadionska kroga v času 2:07,25 in se veselila naslova balkanske prvakinje. V metu diska je Veronika Domjan (AK Ptuj) z rezultatom 51,10 metra osvojila bron, Luka Popovič Kranjc pa je bil s časom 11,11 deseti v teku na 100 metrov. so zapisali na spletni strani Atletske zveze Slovenije.

Na omenjeni spletni strani tudi navajajo, da je Smonkarjeva v Bolgariji upravičila vlogo favoritinje. Na tekmovanje je namreč prišla kot favoritinja za zmago, saj je imela od vseh prijavljenih najboljši letošnji rezultat.

Smonkarjeva je v taktičnem teku 150 metrov pred ciljem močno pospešila, tako da je nobeni od tekmic ni uspelo več ujeti. Še najbližje je bila predstavnica Bosne in Hercegovine Jelena Gajić, ki je za slovensko junakinjo zaostala 36 stotink sekunde, bron pa je osvojila Natalia Evangelidou iz Cipra (2:08,47).

“Pred tekmo se nisem najbolje počutila, a se je na koncu vse dobro izšlo. Po prvem krogu so me tekmice malo zaprle, za napad pa sem se odločila 150 metrov pred ciljem. Do cilja nato nisem imela občutka, da bi me katera od sotekmovalk ogrožala. Do konca sezone me zdaj čaka le še nastop na ekipnem državnem prvenstvu v Velenju,” je za spletno stran Atletske zveze Slovenije povedala Smonkarjeva, ki je na ekipnem evropskem prvenstvu v Varaždinu s časom 2:04,66 postavila svoj osebni rekord: “S sezono sem zadovoljna, mislim pa, da imam še nekaj rezerve, le potrebovala bi še kakšno tako hitro tekmo, kot je bila v Varaždinu.“

Pri tem naj še omenimo, da je Jerneja Smonkar tudi svetnica na Občini Mislinja. Njenega uspeha so se razveselili tudi domačini in njeni strankarski kolegi, ki so na Facebook strani SD Mislinja zapisali: “Naša občinska svetnica, Jerneja Smonkar, je včeraj postala nova balkanska prvakinja v teku na 800 metrov! Čestitke Jerneja.” 

Čestitkam pa se pridružujemo tudi v uredništvu Koroških Novic.

Vir: http://slovenska-atletika.si./ – Peter Kastelic

Dogodki