Search
Close this search box.

Korošica Janja Garnbret je športnica leta 2018

Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je na včerajšnji že enainpetdeseti prireditvi Športnik leta, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, podelilo priznanja najboljšim v letu 2018.

Najboljša športnika Slovenije v letu 2018 sta športna plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu in košarkar Luka Dončić. Najboljša ekipa po mnenju športnih novinarjev Slovenije pa je jadralna posadka v razredu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol. Na prireditvi pa so podelili tudi nagrado za izstopajočo mlado športno osebnost leta, ki jo je dobil kolesar Tadej Pogačar.

Naj spomnimo, da sta lansko leto ta laskavi naziv prejela košarkarja Gorana Dragića in alpska smučarska Ilke Štuhec, ki je v zadnjih dneh kar dvakrat zapored stopila na najvišjo stopničko. Kot zanimivost, od koroških športnikov je bila za športnico leta kar šestkrat izbrana alpska smučarka Tina Maze in enkrat smučarski skakalec Danilo Pudgar, oba po rodu Črnjana.

Še pred podelitvijo so v javnosti potekala ugibanja, katera bo športnica leta, bo to judoistka Tina Trstenjak ali devetnajstletna Korošica Janja Garnbret, ki je edina na svetu s tremi naslovi svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah, bila pa je tudi prva zmagovalka v novi panogi – olimpijski kombinaciji. Garnbretova je z 276 glasovi premagala konkurenco in za konec leta k nizu uspehov dodala še priznanje za športnico leta 2018, za kar ji iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha tudi v prihodnje.

Dogodki