Korošec Teo Pečnik: “Udeležba na dirki po Sloveniji je moja najboljša izkušnja”

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo zeleno majico vodilnega na dirki po Sloveniji najprej branil od Brežic do Krškega (165,8 km). Tam gre v prvi vrsti pričakovati spopad najboljših sprinterjev, če bodo preživeli razgibanih zadnjih 20 km etape. Na 27. kolesarski dirki po Sloveniji pa sodeluje tudi Prevaljčan Teo Pečnik.
received_685610845551128

Potem ko je lani največja profesionalna kolesarska preizkušnja na sončni strani Alp odpadla zaradi pandemije novega koronavirusa, je letošnja še toliko bolj na očeh svetovne javnosti, saj na njej sodeluje tudi slovenski as Tadej Pogačar.

Prvič v zgodovini dirke je tako na startu aktualni zmagovalec dirke po Franciji, glede na zasedbo pa bi bilo veliko presenečenje, če v nedeljo, ko bo na sporedu zadnja etapa od Ljubljane do Novega mesta (175,3 km), Pogačar ne bi stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Pogačar je sicer že v drugi etapi od Žalca do Celja pokazal, da je razred ali dva boljši od tekmecev. To je v cilju priznal tudi Matej Mohorič, ki je na Celjski grad pripeljal kot drugi, a z 1:22 minute zaostanka. V skupnem seštevku je tako pred Pogačarjevimi tekmeci zahtevna naloga, danes pa naj bi bila etapa namenjena najboljšim sprinterjem, ki so sposobni slediti ritmu tudi navkreber.

Kolesarje namreč čakajo trije kategorizirani vzponi (Drensko Rebro, Studenec, Sremič), ki bi lahko zredčili število sprinterjev pred zaključkom preizkušnje v Krškem. Karavana naj bi tja pripeljala okoli 15.15, etapa pa se bo začela ob 11.25 v Brežicah.

Na kolesarski dirki po Sloveniji pa za klub Ljubljana Gusto Santic tekmuje tudi Korošec Teo Pečnik, ekipo omenjenega kluba sicer poleg Pečnika sestavljajo še Anže Skok, Tilen Finkšt, Viktor Potočki, Jernej Hribar, Dylan Hopkins in Zac Barnhill.

Teo, ki se je na cesto preselil z gorskega kolesa, bil je tudi večkratni državni prvak, je dejal, da je udeležba na dirki njegova najboljša izkušnja v življenju. V ekipi, ki se ji je pridružil letos, se dobro počuti, predvsem pa si želi pridobiti čim več izkušenj.  

»Prva etapa je bila na papirju lahka, a so bile hitrosti visoke. Ko profesionalci pohodijo, ni heca. Dirkanje je precej bolj organizirano, veliko ljudi je ob cesti, helikopter nad nami, zato je precej drugačen občutek kot na drugih dirkah. Kot gorski kolesar se počasi učim, z vsakim štartom je bolje, saj spoznavam, kako se je gibat po grupi in pomagat ekipi. Na dirki Po Sloveniji je zaradi radijskih zvez tudi lažje dirkati,” je vtise po dveh etapah strnil Pečnik.

Rezultate dirke lahko spremljate TUKAJ.

Vir: STA, Prijavim.se

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.