Korošec Sašo Štalekar dve sezoni v Berlinu

Slovenski odbojkarski reprezentant Sašo Štalekar bo kariero nadaljeval v Nemčiji. Potem ko je v letošnji sezoni s Panathinaikosom osvajal lovorike v grških tekmovanjih, bo prihodnji dve sezoni igral v dresu moštva BR Volleys iz Berlina, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenskega srednjega blokerja, ki je kariero začel v Mislinji in se od tam preselil v kamniški Calcit Volley, so si v vrstah nemških prvakov zaželeli po analizi minule sezone.

Ugotovili smo, da nam do mednarodnega vrha manjka igralec, ki se zares dobro znajde ob mreži, zlasti v bloku. Upamo, da bomo z višino in kakovostjo, ki ju premore Sašo, nadoknadili ta primanjkljaj. Sašev učinek ob mreži je namreč zares impresiven,” je za klubsko spletno stran dejal direktor kluba Kaweh Niroomand.

Štalekar, ki je prvo sezono na tujem odigral 2019/20 za avstrijski Hypo Tirol Alpenvolleys in z njim nastopal prav v nemškem prvenstvu ter se nato po letu dni v Calcitu Volleyju pridružil Panathinaikosu, ima za seboj odlično sezono.

V njej je s soigralci postal grški državni in pokalni prvak, v evropskem pokalu Cev se je uvrstil v polfinale in bil izbran tudi za najboljšega srednjega blokerja grškega prvenstva.

Slovenski reprezentant, ki meri kar 214 centimetrov, se novega izziva veseli: “Veliko igralcev si v karieri želi igrati za BR Volleys in vesel sem, da sem eden od tistih, ki bodo nosili dres tega kluba. Raven nemške lige je višja od grške, veselim pa se tudi nastopov v ligi prvakov. BR Volleys nudi tudi odlične pogoje za razvoj igralca, kar je zame zelo pomembno.”

V nemškem prvenstvu bosta ob Štalerkaju igrala še Dejan Vinčić in Žiga Štern, ki bosta branila barve VfB Friedrichshafna.