Search
Close this search box.

Korošec na odličnem drugem mestu na WDF Slovenija Open

V Ljubljani je Pikado zveza Slovenije – Klasični pikado pod okriljem Svetovne pikado zveze (The World Darts Federation) organizirala tridnevno mednarodno tekmovanje v klasičnem pikadu - WDF SLOVENIJA OPEN.

V petek je potekal »Warm up« turnir, kjer si je v moški konkurenci zmago priboril Silvo Javornik (Slovenija), v ženski konkurenci pa je prvo mesto zasegla Aleksandra Gršeta (Slovenija). Na tekmovanju v parih sta v moški konkurenci slavila zmago Pero Ljubić (Hrvaška) in Patrik Kovacs (Madžarska), v ženski konkurenci pa Branka Krček (Slovenija) in Valentina Dolničar (Slovenija).

V soboto je potekalo glavno tekmovanje, WDF SLOVENIJA OPEN 2021, kjer so se igralci borili tudi za točke na lestvici Svetovne pikado zveze. Tekmovalo je 57 igralcev in igralk iz osmih držav.

Zmagovalci parov

Slovenski igralci in igralke pikada so se kljub močni konkurenci fantastično odrezali, večina pokalov je ostala na domačih tleh. Zmagovalec prvega WDF Slovenija Open je postal Benjamin Pratnemer (Slovenija), drugo mesto je zasedel Korošec Silvo Javornik (Slovenija), tretje mesto si delita Mitja Habjan (Slovenija) in Patrik Kovacs (Madžarska).

Prvo mesto v ženski konkurenci je osvojila Mojca Mužič (Slovenija), drugouvrščena je Branka Krček (Slovenija), tretje mesto pa si delita Aleksandra Gršeta (Slovenija) in Valentina Dolničar (Slovenija).

VIR: Irena Tretjak Pikado zveza Slovenije

Dogodki