Korošci osvojili 9 odličij na državnem prvenstvu v judo katah

Na Ravnah na Koroškem je včeraj potekalo Državno prvenstvo v judo katah, ki se ga je udeležilo 45 parov iz sedmih judo klubov. Judo zvezo Koroške je zastopalo kar 16 Korošcev, ki so v 12 nastopih osvojili kar 9 odličij.
190070121_310310897345897_6432256741980605512_n

Letos so prvič na državnih prvenstvih v judo katah nastopili tudi člani inkluzivnega juda, ki so v kategoriji Nage-no-kata 3G-SN pokazali, da je z voljo in vztrajnostjo marsikaj mogoče. Judo zvezo Koroške je zastopalo kar 16 Korošcev, ki so v 12 nastopih osvojili kar 9 odličij. Posebej so izpostavili Davida in Roberta Mesariča, ki sta nastopila kar v petih katah.

Naslove državnih prvakov so letos ubranili Luka Plaznik in Žan Gostenčnik v Katame-no-kati, Urška Bernard in Nuša Perovnik v Nage-no-kati 3G in Robert in David Mesarič v Koshiki-no-kati.

Po tekmovanju je potekal še seminar, kjer so udeleženci pod vodstvom Roberta Mesariča izpopolnjevali tehnike in prikaze kat. Organizatorji Judo zveza Slovenije, Judo zveza Koroške in Judo klub Ravne se ob tem zahvaljujejo tekmovalcem, sodnikoma in vsem prostovoljcem Judo zveze Koroške, ki so omogočili, da so preživeli prijeten in uspešen dan.

FOTO: Državno prvenstvo v judo katah:

Rezultati:

Nage-no-kata:

1. mesto: David Mesarič – Robert Mesarič

Nage-no-kata 3G:

1. mesto: Urška Bernard – Nuša Perovnik

3. mesto: Neža Pečoler – Klara Brodej

Katame-no-kata:

1. mesto: Luka Plaznik – Žan Gostenčnik

2. mesto: David Mesarič – Robert Mesarič

Katame-no-kata 1G:

2. mesto: Aljaž Gostenčnik – Žan Boženk

Kime-no-kata:

1. mesto: Robert Mesarič – David Mesarič

Kodokan Goshin-jutsu:

2. mesto: Robert Mesarič – David Mesarič

Koshiki-no-kata:

1. mesto: Robert Mesarič – David Mesarič

V Nage-no-kati sta Andrej Yankovskyy in Vinko Prevolšek osvojila 4. mesto, Nace Pečnik in Vid Kavnik pa sta bila šesta. Jevgenija Gajić in Maj Kavnik sta nastopila v Nage-no-kati 3G in osvojila 5. mesto med 15 nastopajočimi pari.

VIR: JK Koroška

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.