Search
Close this search box.

Korošci odlično na šolskem državnem prvenstvu (FOTO)

Včeraj, 19. april 2024, je v Kopru potekalo državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol na katerem je koroške šole zastopalo kar 31 judoistov in judoistk JK Acron Slovenj Gradec in JK Ravne na Koroškem.

Včeraj, 19. aprila 2023, je v Kopru potekalo državno prvenstvo v judu za osnovne in srednje šole. Koroške šole je skupaj zastopalo kar 31 tekmovalcev in tekmovalk.

Dopoldne je v konkurenci 102 dijakov in dijakinj nastopilo 10 Korošcev. Najbolje sta se odrezala Vid Kavnik in Jevgenija Gajić, ki sta v kategorijah do 90 kg in do 57 kg osvojila naslova srednješolskega državnega prvaka in prvakinje.

Srebrni odličji sta si priborila Matic Razdevšek, do 60 kg in Klara Brodej, do 70 kg. Nik Pavlič je osvojil bron do 66 kg.

Peta mesta so osvojil še Tibe Komerički, do 60 kg, Domen Prednik, do 81 kg in Šemso Veladžić, do 90 kg. V kategoriji do 60 kg je nastopil še Jaka Tušek.

Dijaki Šolskega centra Slovenj Gradec – Gimnazija (Matic Razdevšek, Nik Pavlič, Maj Kavnik in Vid Kavnik) so v skupnem seštevku točk osvojili 2. mesto, dijakinje (Jevgenija Gajić) pa tretje.

Popoldne se je v dvorani Srednje tehniške šole Koper zbralo 205 osnovnošolcev. Koroške šole je zastopalo 15 učencev in 6 učenk.

Naslove državnih prvakov sta osvojila Jaka Gošnak, do 46 kg in Aleks Krivec, do 60 kg. Srebrni odličji sta si priborila Mateo Marošek, do 46 kg in Nuša Samec, do 52 kg. Jan Gaberšek, do 42 kg, Lara Jamer in Manca Urbanc, obe do 70 kg pa so osvojili bronasta odličja.

Peta mesta so si priborili še Johny Krivec, do 55 kg, Staš Svetec, do 73 kg, Tia Vidovič in Neža Sedovnik, obe do 70 kg. Iva Forstner je osvojila 7. mesto.

Nastopili so še Ožbej Sovinc, Taj Temniker, Jaka Sušnik, Teodor Čerjekovič, Urban Kugovnik Bregeš, Gašper Potočnik, Jaša Vesnicer, Jošt Rožej in Jernej Peter.

V skupnem seštevku točk so učenci OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu (Jan Gaberšek, Jaka Gošnak, Ožbej Sovinc) osvojili 2 mesto.

Vsem čestitamo.

Vir: Judo Koroška

Fotogalerija

Dogodki

Včeraj, 19. april 2024, je v Kopru potekalo državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol na katerem je koroške šole zastopalo kar 31 judoistov in judoistk JK Acron Slovenj Gradec in JK Ravne na Koroškem.